Στην Αυλή των Χρωμάτων την Παρασκευή 18 Ιουνίου στην ΕΡΤ 2 !

1 20
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στην ”Αυλή των Χρωμάτων ”και… Θαυμάτων , θα  πρόσθετα ,γνωρίζοντας  τις αντίξοες συνθήκες που συναντάει ένας δημοσιογράφος, ένας  παρουσιαστης που επιμένει  να βαδίζει μέσα στην καταιγίδα  της ευτέλειας  κοιτώντας μόνο το ουράνιο τόξο  του πολιτισμού.

Η Αθηνά Καμπάκογλου -τυχερή που έχει εναν σκηνοθέτη σαν τον Χρήστο Φασόη-  θα μας κάνει παρέα την Παρασκευή στις 18 Ιουνίου συζητώντας με τον Γιώργο Λιάνη τον Θανάση Λάλα και την  δημοσιογράφο και συγγραφέα Ευα Νικολαίδου με αφορμή το βιβλίο   της ”Μελίνα Μερκούρη άγνωστα αποτύπώματά της”Αυτά που δεν ξέρουμε για την Μελίνα αυτά που θα θέλαμε νά μάθουμε θα τα ακούσουμε στην εκπομπή ”Στην Αυλή των Χρωμάτων”  την Παρασκευή 18 Ιουνίου στις 8 μμ στην ΕΡΤ 2

Και όπως γράφει η Ευα Νικολαίδου στον πρόλογο:

Τι θα ήταν, άραγε, η ελληνική ιστορία του πολιτισμού χωρίς τη Μελίνα; Την λάτρεψαν, τη θαύμασαν, την πίστεψαν όπως οι πιστοί τους ναούς της ανθρώπινης μεγαλοψυχίας. Σαγήνευε τους ανθρώπους σαν τη μουσική μιας άρπας.

Πριν αρχίσω να γράφω για τη Μελίνα, έπρεπε να περιπλανηθώ στη ζωή της, στις ρίζες της, στις δόξες, στους αγώνες, στα ιδανικά της.

Αποφάσισα ο πρόλογος να μην έχει την υπογραφή ενός ανθρώπου, αλλά ορισμένων που την αγάπησαν.

Διέσχισε τον χώρο της τέχνης, της πολιτικής, της ζωής με τη χάρη και την αντοχή μιας μουσικής συμ φωνίας.Φίλοι που την αγάπησαν θυμούνται και γράφουν από καρδιάς για τη Μελίνα:

 

Την Παρασκευή στις 8 το βράδυ στην ΕΡΤ 2  η Ρίτα Αντωνοπούλου ερμηνεύει τα τραγούδια της Μελίνας, που άφησαν εποχή, ενώ ο Κώστας Τριανταφυλλίδης μάς ταξιδεύει και μάς σαγηνεύει με την ερμηνευτική του δεινότητα.

Παίζουν οι μουσικοί:

Μανόλης Ανδρουλιδάκης: Κλασική Κιθάρα/ Φωνητικά / Διεύθυνση Μουσικού Σχήματος 

Μιχαήλ Ατσάλης: Ακουστική Κιθάρα / Φωνή

Τάσος Αθανασιάς: Μπαγιόν 

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης

Παρουσίαση-Αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης

Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Κώστας Λύγδας

Μουσική: Στέφανος Κορκολής

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς

Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.