Ρίτα Αντωνοπούλου: «Ο εγκλεισμός είχε και τα καλά του και τα δύσκολα του – Ετοιμάζομαι για συναυλίες – Ο Μικρούτσικος θα με συντροφεύει πάντα»

Αντωνοπούλου
Facebook
Twitter
LinkedIn

Αεικίνητη, δυναμική όπως εμφανίζεται πάντα στη σκηνή η Ρίτα Αντωνοπούλου. Έτσι και στη συνεντεύξεις της, δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομα τους. Την αγαπημένη ερμηνεύτρια την συναντήσαμε λίγες μέρες πριν ανέβει και πάλι τη σκηνή,  μετά από ένα χρόνο  αποχής λόγω lockdown.

Αφορμή γι’ αυτήν τη συζήτησή μας, στάθηκε η έναρξη μιας σειράς  θερινών συναυλιών που θα διατρέξουν όλη τη χώρα, ξεκινώντας τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού!

Με τη Ρίτα Αντωνοπούλου, μιλήσαμε για τις μέρες του εγκλεισμού και την αδυναμία των καλλιτεχνών λόγω υγειονομικών μέτρων να δουλέψουν, για τις συναυλίες που ετοιμάζει, για το Θάνο Μικρούτσικο, αλλά και για όλα τα ωραία που ετοιμάζει στο άμεσο μέλλον.

Συνέντευξη της Ρίτας Αντωνοπούλου στη Λαμπριάνα Κυριακού

Να που ήρθε ο καιρός να μιλήσουμε ξανά για live, αλλά πριν πούμε για όλα τα όμορφα που ετοιμάζεις Ρίτα Αντωνοπούλου, να μιλήσουμε για την χρονιά που μας πέρασε, που ήταν για όλους δύσκολη. Πώς ήταν για σένα;

Δύσκολη για όλους τους γνωστούς λόγους για τους οποίους ήταν δύσκολη για τους περισσότερους με κορωνίδα βέβαια το γεγονός ότι δε μπορούσα να δουλέψω και να έρθω σε επαφή με τον κόσμο. Όμως υπήρξαν και πολλά θετικά στοιχεία που προέκυψαν μέσα από όλη αυτή την αναγκαστική παύση.

Σε επηρέασε ο εγκλεισμός, θετικά , αρνητικά; Ήταν μια αφορμή για ανασυγκρότηση;

Δεν γίνεται να μην επηρεαστείς από κάτι τόσο καταλυτικό. Για μένα ήταν αφορμή για δημιουργία. Προσπάθησα όλο το διάστημα να εκμεταλλευτώ το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια είχα ελεύθερο χρόνο και μπορούσα να ασχοληθώ με πράγματα που τα είχα αφήσει στο περιθώριο…όπως το να μάθω να παίζω πιάνο, να συνεχίσω τα ισπανικά μου, να αρχίσω και πάλι να ζωγραφίζω και φυσικά να μελετήσω κι άλλο την τέχνη μου. Βγαίνω καλύτερη μέσα από όλο αυτό από πολλές απόψεις.

Νιώθεις να είσαι πιο ώριμη, πιο δυνατή συναισθηματικά – αναθεώρησες πράγματα και καταστάσεις;

Μεσολάβησαν πολλά από πέρυσι κι έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα μέσα μου αλλά και γύρω μου. Ας πούμε ότι νιώθω πολύ πιο συνειδητοποιημένη κι είμαι και πιο ήρεμη παρά την όλη τρέλα που βιώνουμε.

Γενικότερα ως κοινωνία θα βγούμε καλύτεροι;

Το εύχομαι αλλά πραγματικά μένει να αποδειχθεί γιατί δεν έχουμε και πολλά στοιχεία για να μας ενθαρρύνουν προς αυτή την ευοίωνη άποψη.

Πώς βλέπεις τα μέτρα πληρότητας των συναυλιακών χώρων και το πρωτόκολλο, είναι ικανοποιητικά, μπορεί μια παραγωγή να τα βγάλει εις πέρας αυτό το καλοκαίρι;

Μιλώντας με πολλούς συναδέλφους που πασχίζουν να κλείσουν συναυλίες λόγω μέτρων και λόγω του ότι οι διοργανωτές το σκέφτονται δυο και τρεις φορές να το ρισκάρουν καθότι οι απαιτήσεις των πρωτοκόλλων  είναι πάρα πολλές , θεωρώ ότι και πάλι το φετινό καλοκαίρι για πάρα πολύ κόσμο θα είναι προβληματικό. Η πολιτεία έχει συμπεριφερθεί στον πολιτισμό ωσάν να είναι κάτι ευτελές και επικίνδυνο ταυτόχρονα. Μένει να αναρωτηθούμε όλοι γιατί.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο NEWPOST

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.