Ο Αλέξης Τσίπρας χθες ζήτησε απο το Κατράκειο να δικαιωθεί ο Λαός για τις θυσίες του και οχι με τον αυταρχισμό

Images
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στην έναρξη της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας  χαρακτήρισε την Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ως «μια νέα αρχή  χθες στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας

Περιγράφοντας την πρόσφατη περίοδο της πανδημίας είπε πως «ζήσαμε και ζούμε αυτό το πρόσωπο του Ιανού μιας κυβέρνησης που απέτυχε σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα που κλήθηκε να διαχειριστεί». Κατηγόρησε, δε, τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως είναι ο πρωθυπουργός που «αντί να αξιοποιήσει τη στήριξη της αντιπολίτευσης και των πολιτών προκειμένου να προετοιμάσει τη χώρα για τη μάχη της πανδημίας που ήταν μπροστά, την αξιοποίησε για εδραιώσει με δόλια μέσα τα πολιτικά του συμφέροντα».

«Η επανάπαυση, η ανεμελιά, οι τσαμπούνες της Ικάριες και οι ποδηλατάδες ενώ οι πολίτες τηρούσαν σκληρά και κατά γράμμα τα περιοριστικά μέτρα, οι παλινωδίες και τα ψέματα, ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο κύμα, πληρώθηκαν τελικά με την απώλεια χιλιάδων ανθρώπινων ζωών» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Καταλόγισε στην κυβέρνηση πως δεν είχε προτεραιότητα την να δημιουργήσει ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά είχε στόχο «τη μετατροπή της κρίσης σε ευκαιρία». Έφερε ως παραδείγματα τον «πρωτοφανή αυταρχισμό, το lockdown στη Δημοκρατία και το Κοινοβούλιο, τα διατάγματα της απαγόρευσης συναθροίσεων, με την ωμή βία ενάντια σε νέους και νέες στις γειτονιές, την αντίληψη για το κράτος-τσιφλίκι, τις απευθείας αναθέσεις, με τα ρουσφέτια, με τον πλουτισμό ημέτερων και κολλητών, με τις κρυφές συμβάσεις με πολυεθνικές, την αποκρουστική στάση απέναντι στον πολιτισμό, την εγκατάλειψη του καλλιτεχνικού κόσμου, με την κακοποίηση των μνημείων μας, την απόπειρα συγκάλυψη ενός σκανδάλου παιδεραστίας, που ανέδειξε όχι μόνο τις φρικτές πράξεις ενός εκλεκτού του Μαξίμου σε μια καίρια θέση, αλλά και ένα ολόκληρο σύστημα σήψης και παρακμής».

Μίλησε μάλιστα για «μίσος για τη νέα γενιά» αναφέροντας ενδεικτικά τον αποκλεισμό 25.000 νέων από τα ΑΕΙ για να γίνουν η πελατεία των κολεγίων, την κατάργηση του 8ωρου, τη διαρκή στοχοποίηση τους ως δήθεν υπεύθυνους για εξάπλωσης της πανδημίας και πλέον την ταπεινωτική απόπειρα εξαγοράς τους.

«Η επόμενη μέρα, φοβάμαι έχει ακόμα χειρότερα» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας πως σε αυτήν περιλαμβάνονται το νέο εργασιακό τοπίο χωρίς δικαιώματα, με απλήρωτες υπερωρίες και σπαστά ωράρια, αλλά και τη μεγάλη ληστεία των επικουρικών συντάξεων. «Και φυσικά το μεγάλο φαγοπότι με τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης για τη γνωστή κάστα των φίλων και εκλεκτών της κυβέρνησης», σημείωσε.

«Η πολιτική Μητσοτάκη πρέπει να ηττηθεί. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να ηττηθεί. Πρέπει να φύγει άμεσα. Όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο για τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού» υπογράμμισε ο Αλέξη Τσίπρας.

Αναφερόμενος στις προγραμματικές επεξεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως παρά τα όσα επέφερε η πανδημία «πλέον είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε την πιο πλούσια και ενδελεχή προγραμματική πρόταση που έχει παρουσιάσει ποτέ ένα πολιτικό κόμμα στην χώρα». Ανέφερε, δε: «Δεν είμαστε από αυτούς που περιμένουν να ωριμάσουν οι συνθήκες. Γιατί πολλές φορές μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες, μαραζώνουν οι άνθρωποι» συμπλήρωσε και επισήμανε πως «Είμαστε πιο ώριμοι από κάθε άλλη φορά.  Γιατί μάθαμε από τα λάθη μας. Είμαστε πιο ταπεινοί. Γιατί ξέρουμε καλά ότι οι καρέκλες της εξουσίας για την αριστερά και τους αριστερούς, δεν είναι καρέκλες πολυτελείας, ανάπαυσης και επίδειξης.  Αλλά θέσεις μάχης για τα συμφέροντα του λαού».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.