“Μια τυχαία συνάντηση” Ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Απόστολος Χαντζαράς στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Νάουσα της Πάρου 4-16 Αυγούστου

Thumbnail (4)
Facebook
Twitter
LinkedIn

“Μια τυχαία συνάντηση”

Ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Απόστολος Χαντζαράς

στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Νάουσα της Πάρου

4-16 Αυγούστου

 

Ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Απόστολος Χαντζαράς υπηρετούν με συνέπεια  εδώ και χρόνια την τέχνη: στο θέατρο ο πρώτος, στη ζωγραφική ο δεύτερος.

Ωστόσο, μια τυχαία συνάντηση τους έφερε κοντά, δημιουργώντας  ένα πεδίο πνευματικής  έλξης ανάμεσα σε αυτούς τους δύο διαφορετικούς ανθρώπους, αναδεικνύοντας μία  κοινή  επιθυμία: την ανάγκη τους να συνομιλήσουν μέσα από έργα ζωγραφικής για πράγματα διαφορετικά.

Έτσι οι δύο άνθρωποι της τέχνης συναντώνται στην κοινή τους έκθεση ζωγραφικής, την πρώτη για τον Λάκη Λαζόπουλο, που έχει τίτλο «Μια τυχαία συνάντηση» και φιλοξενείται από τις 4 Αυγούστου στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Νάουσα της Πάρου. Μάλιστα οι δύο καλλιτέχνες θα βρίσκονται στον χώρο της γκαλερί την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης από τις 20.30.

Θα συνομιλήσουν μέσα από τα έργα τους για πράγματα διαφορετικά, και ίσως αντιθετικά, που όμως συνδέονται με έναν διαλεκτικό τρόπο, που διαμορφώνει την ζωή όλων μας: από την μια μεριά, η απώλεια, η οδύνη, το κενό και η υπέρβασή τους. Υπέρβαση που γίνεται δυνατή μέσα από τη μνήμη, που μετουσιώνεται σε εικόνα. Από την άλλη, η καταφυγή σε ήρωες μυθικούς που μάχονται και νικούν, η αναζήτηση της ομορφιάς και της αθανασίας. Η διαρκής αναζήτηση, η χαρά της δημιουργίας σε έναν όλο και πιο σκοτεινό κόσμο, βρίσκει τον δρόμο προς το φως, την  ευφορία και την ομορφιά που προσφέρει απλόχερα το ελληνικό καλοκαίρι.

Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία που αποτελούν τον συνεκτικό ιστό της συνομιλίας  αυτών των τόσο διαφορετικών καλλιτεχνών, που όμως έχουν τον ίδιο στόχο: τη συμφιλίωση με το πεπερασμένο της ανθρώπινης φύσης  με την ανάγκη της να υπερβεί τον εαυτό της.

Στην Νάουσα της Πάρου, από τις 4 έως τις 16 Αυγούστου θα έχουμε την  ευκαιρία να απολαύσουμε αυτήν την φαινομενικά παράδοξη, αλλά τόσο ενδιαφέρουσα συνομιλία. H γκαλερί Kapopoulos Fine Arts Paros, θα φιλοξενήσει το έργα των δύο καλλιτεχνών, σύμφωνα με το πρωτόκολλο ασφαλείας και υγείας για την καταπολέμηση του Covid-19.

Kapopoulos Fine Arts: Ποτάμι Νάουσα, Πάρος, 84 401 Ελλάδα

Υπεύθυνη γκαλερί Σοφία Ευαγγέλου

T +30 2284028874

Κ +30 698 205 5343

paros@kapopoulosart.gr

Ώρες λειτουργίας καθημερινά: 11.30 ως 14.30 και 19.30-1.00

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.