Κρατείται στην Κωνσταντινούπολη ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργος Βαρυθυμιάδης

dsc8531 (1)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, στην Τουρκία σταμάτησαν οι τουρκικές Αρχές τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργο Βαρυθυμιάδη και πλέον είναι κρατούμενος. Σύμφωνα με πληροφορίες από το pontosnews.gr, πρόκειται να απελαθεί το απόγευμα της Παρασκευής και να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Παμποντιακή Ομοσπονδία, ο κ. Βαρυθυμιάδης, πραγματοποίησε το ταξίδι στην Τουρκία, για να παραστεί ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην αυριανή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας.

Σε επικοινωνία που είχε το thestival μαζί του, ο κ. Βαρυθυμιάδης σημείωσε: «Με έχουν στα κρατητήρια του αεροδρομίου. Δεν μου έχουν εξηγήσει τον λόγο, δεν ξέρω τι έχει γίνει». Όπως αναφέρει η καταγγελία της Ομοσπονδίας, τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής αφέθηκαν ελεύθερα να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Μεταξύ αυτών είναι και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου.

Οι Αρχές τον σταμάτησαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, πρώτο σταθμό του ταξιδιού του προς την Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα όπου την Κυριακή θα γίνει η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Την ίδια ώρα, στη λίστα των ανεπιθύμητων προσώπων για το τουρκικό κράτος βρίσκεται και ένας επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος δεν έχει ουδεμία σχέση με τον οργανωμένο ποντιακό χώρο. Εντούτοις, τον γύρισαν πίσω από τα Ύψαλα, απαγορεύοντάς του να συνεχίσει το ταξίδι του· και αυτός είχε τελικό προορισμό την Παναγία Σουμελά.

Προς το παρόν είναι άγνωστο πόσους και ποιους Έλληνες πολίτες περιλαμβάνει η λίστα των Τούρκων. Παρά την πανδημία, πολλοί είναι αυτοί που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο, καθώς είναι η δεύτερη φορά που επιτράπηκε να εορταστεί ο Δεκαπενταύγουστος από τότε που ξεκίνησαν οι εκτεταμένες εργασίες αναστήλωσης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.