Λύκοι και αγριόχοιροι στην Πάρνηθα απειλούν τον αστικό ιστό…

Wolf
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το Δασαρχείο Πεντέλης  με ανακοίνωση  του καλεί σε κυνήγι αγριογούρουνων στην περιοχή . Είναι γεγονός ότι μετά απο τις πυρκαγιές τα ζώα που ζούσαν στα δάση  προσπαθούν να βρουν τροφή προς τον αστικό ιστό .Και αφου καταστρέψαμε το φυσικό τους περιβάλλον με τις πυρκαγιες μας ”απειλούν” και θα τους στήσουμε ενέδρες για να τα σκοτώσουμε.

Στόχος είναι σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του δασάρχη, να μειωθεί ο πληθυσμός των ζώων στο δάσος   κοντά στις περιοχές  της Εκάλης και δεξιά του Διονύσου, παρά το γεγονός ότι το κυνήγι απαγορεύεται μετά τις πυρκαγιές  και ενώ ακόμη άνθρωποι περιπολούν στο δάσος για την πρόληψη νέων πύρινων εστιών.

Την αύξηση του πληθυσμού των λύκων στο βουνό της Πάρνηθας πιστοποιεί νέα μελέτη από τη ΜΚΟ Βιόσφαιρα με τη συμβολή του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

Ο Γιώργος Γιαννάτος, βιολόγος άγριας πανίδας, και η ομάδα της ΜΚΟ Βιόσφαιρας μετά από 1,5 χρόνο συστηματικής καταγραφής που περιελάμβανε μεταξύ άλλων γενετική και τροφική ανάλυση, κατάφεραν να έχουν την πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη της επίδρασης των λύκων στον πληθυσμό και την κινητικότητα του κόκκινου ελαφιού στην Πάρνηθα. Τα αρχικά συμπεράσματα δείχνουν ξεκάθαρα πως αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός θήρευσης του ελαφιού από τον φυσικό του εχθρό, τότε ο αυτόχθονας πληθυσμός των ελαφιών στο Εθνικό Πάρκο της Πάρνηθας θα μειωθεί σημαντικά.(ΒΗΜΑ)

Αν και δεν είναι ευρύτερα γνωστό, ο πληθυσμός των λύκων στην Πάρνηθα είναι ένας από τους πυκνότερους διεθνώς και σχεδόν δεκαπλάσιος από τους αντίστοιχους σε άλλα μέρη της Ελλάδας με παρόμοια έκταση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.