Αποχαιρετισμός στην Μητρόπολη στον Μίκη Θεοδωράκη

1000x563 cmsv2 25e7c23e b828 5fde ad40 df1173fe4312 6038230
Facebook
Twitter
LinkedIn

Αποχαιρετισμός στον Μίκη  Θεοδωράκη …Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στον εμβληματικό Έλληνα με χιλιάδες να περνούν αυτές τις ημέρες για να αποτίσουν τον ύστατο φόρο τιμής, αλλά και χιλιάδες που δεν κατάφεραν να μπουν στο παρεκκλήσι.

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη μεταφέρθηκε, πλέον, εντός της Μητρόπολης Αθηνών, όπου πραγματοποιείται η λιτή τελετή αποχαιρετισμού, στην οποία θα εκφωνήσουν λόγο η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Προηγήθηκε τρισάγιο από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Στην τελετή   δίνουν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Φώφη Γεννηματά και άλλοι εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου όπως ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Νίκος Βούτσης, ο Κώστας Μπακογιάννης, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε  η προυσία του Zoυλφί Λιβανελί Και  η παρουσία καλλιτεχνών, φίλων και συνοδοιπόρων του Μίκη Θεοδωράκη, όπως η Μαρία Φαραντούρη,  ο Βασίλης Βασιλικός, ο Γιώργος Νταλάρας και ο Λάκης Λαζόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες από το πλήθος, ενώ ακούστηκε και το σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά, Μητσοτάκη κάθαρμα», ενώ και ο Κυριάκος Βελόπουλος γιουχαΐστηκε κατά την είσοδό του στην μητρόπολη Αθηνών. Οι συγκεντρωμένοι εκτόξευσαν πυρά και κατά της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη. Δεκτός με χειροκροτήματα έγινε, αντιθέτως, ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Επικήδειους  εκφωνήσαν ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.