Κρήτη : Σε σκηνές οι σεισμόπληκτοι – έντονη η μετασεισμική ακολουθία

5386188
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σκηνές  στήνουν οι αρμόδιες Αρχές για να εξασφαλίσουν στέγη και τροφή στους πληγέντες από τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ που έπληξε το πρωί την Κρήτη, με τον τραγικό απολογισμό να είναι ένας νεκρός, 35 τραυματίες και πολλές σοβαρές υλικές ζημιές.

Στο Αρκαλοχώρι στήθηκαν 80 σκηνές, οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 10 άτομα.

Επίσης, είκοσι σκηνές θα διατεθούν σε κοντινά χωριά για όσους κατοίκους θέλουν να παραμείνουν κοντά στις εστίες τους, ενώ, όπως έγινε γνωστό, έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία ώστε να μπορούν να μοιραστούν 1.000 μερίδες φαγητού σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

«Θα κάνουμε την προσπάθεια, απόψε, να φιλοξενήσουμε σε σκηνές και σε ξενοδοχεία μέχρι 2.500 ανθρώπους», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, μετά και την απόφαση που ελήφθη να στηθούν 100 σκηνές. Αύριο, αναμένεται περισσότεροι από 40 μηχανικοί να μεταβούν στην περιοχή για να πραγματοποιήσουν αυτοψία στα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές.

Η σεισμική δόνηση των 5,8 Ρίχτερ άφησε πίσω της έναν νεκρό, 35 τραυματίες και ανυπολόγιστες ζημιές, με τους κατοίκους να μετρούν τις πληγές τους, ενώ μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 45 μετασεισμοί.

Την ίδια ώρα η αγωνία των κατοίκων της περιοχής κορυφώνεται, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα, σε όλους τους τόνους εξέφραζαν την αγωνία τους για τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.