Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία για την Κύρωση της τροποποίησης της Σύμβασης μεταξύ του Δημοσίου και της ΟΛΠ ΑΕ.

Vouli 1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την Κύρωση της τροποποίησης της Σύμβασης μεταξύ του Δημοσίου και της ΟΛΠ ΑΕ.

Στις 12 το μεσημέρι θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορίας επί της Αρχής, των άρθρων και του συνόλου, που ζήτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ολοκληρώνοντας τη συζήτηση στην Ολομέλεια ανέφερε πως «η επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά προχωρά και είναι κομβικής σημασίας για τη χώρα». Επισήμανε πως «η τροποποίηση της σύμβασης με τους όρους και τις διασφαλίσεις που την συνοδεύουν, επιταχύνει την εξέλιξη της επένδυσης. Ενισχύουν τον ανεξάρτητο μηχανικό που θα την ελέγχει. Παρέχει δικαίωμα βέτο στο ΤΑΙΠΕΔ. Κατοχυρώνει την επιστροφή του 16% των μετοχών εάν οι επενδύσεις δεν ολοκληρωθούν σε ποσοστό 98%». Κυρίως όμως, επισήμανε ο υπουργός, «η τροποποίηση αυτής της σύμβασης διασφαλίζει οφέλη για την ελληνική οικονομία, την τοπική κοινωνία και στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στους επενδυτές ότι η Ελλάδα τους αντιμετωπίζει δίκαια και υπεύθυνα».

Απέρριψε ως «αστειότητες», «ανάξιου λόγου» και «απαράδεκτους» τους χαρακτηρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας πως «άλλωστε ακούσαμε και επισήμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει την επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά, όπως και δεν θέλει επενδύσεις στα λιμάνια μας» για αυτό και «επιχειρεί για μια ακόμα φορά να δυναμιτίσει το εξαιρετικό επενδυτικό κλίμα που πέτυχε να διαμορφώσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τα τελευταία δύο χρόνια και πρόσθεσε «ευτυχώς όμως οι επενδυτές γνωρίζουν, αυτό που ξέρουν και οι πολίτες, πως η κυβέρνηση λειτουργεί υπεύθυνα».

Ο κ. Πλακιωτάκης, τόνισε πώς εάν ακολουθούσαμε τον δρόμο της διαιτησίας με την Cosco που προτείνει η αντιπολίτευση θα είχαμε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από την ολοκλήρωση της επένδυσης καθώς μια δικαστική διαμάχη θα σήμαινε αυτομάτως την διακοπή της επενδύσεως, τεράστια ζημιά για τους χρήστες, τους φορείς, την τοπική κοινωνία, στις σχέσεις της Ελλάδος με μια ισχυρή τρίτη χώρα αλλά και στο επενδυτικό κλίμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.