Εύβοια -Πήλιο-Λάρισα χτυπήθηκαν απο την κακοκαιρία

Plimmires evoia
Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας δεν μπορούν να πιστέψουν την καταστροφή που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Αθηνά». Οπως είπαν στην κάμερα του ΣΚΑΪ, τέτοιο νερό δεν έχουν ξαναδεί. «Θα πνιγόμασταν, αν μέναμε εδώ το βράδυ», αναφέρει χαρακτηριστικά μια γυναίκα που προσπαθούσε να καθαρίσει το ισόγειο του σπιτιού της. «Γλιτώσαμε από τη φωτιά, τώρα κοντέψαμε να πνιγούμε».

«Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Οι ζημιές που έχουμε πάθει είναι μεγάλες», τονίζουν οι κάτοικοι και στα Βασιλικά του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού στη Βόρεια Εύβοια.

 Η κακοκαιρία «Αθηνά» έπληξε και το Πήλιο, με καταστροφές να σημειώνονται στην Μακρυρράχη. Εξαιτίας της καταιγίδας, κομμάτι από το βουνό «ξεκόλλησε» και έπεσε σε κατοικημένη περιοχή. Το κομμάτι καταπλάκωσε ένα σπίτι και αυτοκίνητα. «Ενας όχθος αποκολλήθηκε από βουνό, πέρασε πάνω από την σκεπή του σπιτιού και έφτασε μέχρι το δρόμο προκαλώντας ζημιές και σε οχήματα που βρισκόταν κοντά», είπε στο GRTimes, ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου, Παναγιώτης Κουτσάφτης, ενώ στη συνέχεια σημείωσε πως «τρία σπίτια στη Μακρυρράχη αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ένα στη Ζαγορά, ενώ υπάρχουν και σπίτια στο Ανήλιο τα οποία δεν έχουν υποστεί φθορές, όμως ανησυχούμε ιδιαίτερα γι’ αυτά διότι βρίσκονται κοντά σε χειμάρρους και επικίνδυνα ρέματα. Ευελπιστούμε ότι το φαινόμενο θα σημειώσει ύφεση και ότι όλα θα πάνε καλά».

ο όγκος της βροχής που έχει πέσει έχει δημιουργήσει καινούργιους χειμάρρους και αυτό δημιουργεί προβλήματα»,

Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν και στην παραλιακή περιοχή του δήμου Αγίας στην Λάρισα από την κακοκαιρία και την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε γύρω τις 12 μ.μ.. Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αγίας, Αντώνης Γκουντάρας, στην περιοχή λόγω της βροχόπτωσης, σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τουλάχιστον 30 σπίτια στα παράλια της περιοχής αλλά και να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο παραλιακό δρόμο από Βελίκα προς την Παλιουριά.

Ο δήμαρχος Αγίας  δήλωσε  ότι τα προβλήματα είναι σοβαρά και πως ο δήμος, η Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και η Πυροσβεστική επιχειρούν για να αντιμετωπίσουν τις ζημιές που είναι μεγάλες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.