Ζακ Κωστόπουλος.: Η δίκη των έξι κατηγορουμένων

Zak kostopoulos 15
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ξεκινά σήμερα η δίκη των έξι κατηγορουμένων, δύο επιχειρηματιών και τεσσάρων αστυνομικών, για όσα συνέβησαν το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018 στην οδό Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας όπου ξεψύχησε στο πεζοδρόμιο χτυπημένος ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος.

Στο δικαστήριο βρίσκεται ήδη η οικογένειά του και η δικηγόρος τους Αννυ Παπαρούσου εκπρόσωποι της Διεθνούς Αμνηστίας αλλά και του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχουν δηλώσει ότι θέλουν να παρακολουθήσουν τη δίκη.

Ο θάνατος του 33χρονου ακτιβιστή είχε συγκλονίσει λόγω της σκληρότητας των χτυπημάτων που δέχθηκε από τους κατηγορούμενους, σκηνές που καταγράφηκαν και μεταδόθηκαν από Μέσα Ενημέρωσης, ένας θάνατος σε δημόσια θέα, όπως έχει αναφέρει η Πολιτική Αγωγή.

Τόσο οι δύο πολίτες, ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου και ένας 50χρονος μεσίτης, που τον κλώτσησαν και τον χτύπησαν βάναυσα βγάζοντας τον έξω από το κατάστημα, όσο και οι τέσσερις αστυνομικοί που είχαν σπεύσει στο σημείο, και σύμφωνα με οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, επίσης τον γρονθοκόπησαν άσχημα κατά τη σύλληψή του, είναι κατηγορούμενοι για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.