Μόνο σεβασμός για σένα Φώφη Γεννηματά Την Τετάρτη το τελευταίο Αντιο

Fofi gennimata
Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Την Τετάρτη από το Α νεκροταφείο΄Αθηνών  θα γίνει η κηδεία της Φώφης Γεννηματά ενώ θα προηγηθεί έκθεση της σορού της σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη

Σε λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί η σορός της Φώφης Γεννηματά που έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Δευτέρας  . Όπως ανακοινώθηκε την ερχόμενη Τετάρτη στις 10 το πρωί θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της στη Μητρόπολη Αθηνών.

Ακολούθως στις 2μμ θα ψαλλεί η εξόδιος ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή της στο  Α΄ νεκροταφείο.

Η Φώφη Γεννηματά εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το 2015 με ποσοστό 51,7%, διαδεχόμενη τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ένας ρόλος ιδιαίτερα βαρύς τόσο για την πολιτική χρονική συγκυρία, όσο και για το γεγονός ότι ο Γιώργος Γεννηματάς υπήρξε ιδρυτικό μέλος και ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Σε μια προσωπική της εξομολόγηση για τη ζωή με τον πατέρα της είχε πει: «Το ΠΑΣΟΚ και οι σύντροφοι, οι περιοδείες μαζί του, ακολουθώντας τον Ανδρέα, όταν ήμουν μικρό παιδί. Σε όλη την Ελλάδα -μαζί και εγώ- φιλοξενούμενοι από συντρόφους, στο τέλος της δεκαετίας του 70. Τα χρόνια της ελπίδας και οι νίκες τη δεκαετία του ΄80. Ελπίδες που δεν διαψεύστηκαν, αντίθετα επιβεβαιώθηκαν για εκατομμύρια Έλληνες. Η Αλλαγή, ο Ανδρέας, η Μελίνα και τόσοι άλλοι, η αγωνία να πετύχουν όλα όσα σχεδίαζαν. Η εθνική συμφιλίωση, η ισότητα, το ΕΣΥ, η μάχη για τους μικρομεσαίους και τους μη προνομιούχους, η αποκέντρωση, η παιδεία, η πολιτική, η ζωή μου όλη».

Οπως σημειώνει το CNN:

Η πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου με υπουργό Εσωτερικών τον Γιώργο Γεννηματά και υπουργό Υγείας τον Παρασκευά Αυγερινό, ήταν εκείνη που το 1983 ψήφισε το ιδρυτικό νόμο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Άφησε στο ΕΣΥ ενα κομμάτι του εαυτού του» είχε δηλώσει η Φώφη Γεννηματά.

Μετά τις εκλογές του 2009, ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, την καλεί να αναλάβει τη θέση της υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης όπου παρέμεινε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010. Στη συνέχεια ανέλαβε αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών, αξίωμα από το οποίο παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2012 -επί κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου- για να αναλάβει εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, ανέλαβε αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας, θέση την οποία διατήρησε μέχρι τις επόμενες εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.