Ανήλικες συμμορίες -15χρονος κατα τη σύλληψή του γρονθοκόπησε αστυνομικό

Shutterstock 182357444
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στη σύλληψη ενός ακόμη ανηλίκου τής συμμορίας που σκορπούσε τον τρόμο σε Άγιο Παντελήμονα, Σεπόλια, Κολωνό, προχώρησαν οι Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 15χρονο, κάτοικο Κολωνού, αλβανικής υπηκοότητας, ενώ φέρεται να είναι εκείνος που κρατούσε το μαχαίρι μέσα στο ΕΠΑΛ, με το οποίο τραυμάτισε τον 16χρονο μαθητή.

Κατά τη σύλληψή του, αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως προσπάθησε να διαφύγει, χτυπώντας με γροθιές τους αστυνομικούς, οι οποίοι τελικά του πέρασαν χειροπέδες.Ο 15χρονος φέρεται να ομολόγησε τη συμμετοχή του στη συμμορία που, μεταξύ άλλων, βιντεοσκοπούσε τις αιματηρές επιθέσεις της.

Δολοφονικές επιθέσεις μέσα σε σχολεία, βίαιες ληστείες, άγριες συμπλοκές επικυριαρχίας, ξυλοδαρμοί μαθητών.

Μια σκληρή και αδίστακτη συμμορία είχαν δημιουργήσει ανήλικοι στον Κολωνό, που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος σε σχολεία του κέντρου της Αθήνας. Η αστυνομία προχώρησε το Σάββατο στη σύλληψη τριών μελών της συμμορίας, ηλικίας 15, 16 και 17 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν 4 ακόμα άτομα. Η «οικογένεια χούλιγκαν του Κολωνού» (colonos hooligans family), όπως αποκαλούσαν τη συμμορία τους οι «άγουροι» συλληφθέντες, λίγες μέρες πριν είχε οδηγήσει στο νοσοκομείο έναν 16χρονο μαθητή Επαγγελματικού Λυκείου, τον οποίο τραυμάτισαν με μαχαίρι την ώρα που βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου.

«Τι έκανα ρε μάγκες…», φώναζε νεαρός μαθητής την ώρα που δεχόταν βίαιη επίθεση από τα μέλη της συμμορίας, έξω από σχολείο του κέντρου. Τις εικόνες που είχε καταγράψει «συνεργός» τους, εντόπισαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών στα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων.

 

Αποτυπώνουν την αγριότητα με την οποία δρούσαν τα μέλη της συμμορίας που έβαζαν στο στόχαστρο ανήλικους από «αντίπαλες» συμμορίες σε Αγιο Παντελεήμονα, Σεπόλια και Κολωνό, τους οποίους χτυπούσαν με μανία, λύνοντας έτσι τις διαφορές τους. «Τώρα γιατί δεν μιλάς;» φαίνεται να λένε σε ένα θύμα τους το οποίο βιντεοσκοπούν να φεύγει με αίματα στο πρόσωπο έχοντας δεχτεί τα χτυπήματα τους.

Σε μια από τις τελευταίες επιθέσεις τους στις 25 Οκτωβρίου, είχαν μαχαιρώσει στο θώρακα έναν 16χρονο αλλοδαπό μαθητή στο προαύλιο του 1ου ΕΠ.ΑΛ. Αθηνών. «Ελα εδώ ρε…» φώναζαν τα περίπου 10 μέλη της συμμορίας λίγο πριν κυνηγήσουν και χτυπήσουν τον 16χρονο, καταγράφοντας μάλιστα σε κινητό τηλέφωνο την αιματηρή επίθεση.

Το νεαρό θύμα είχε μεταφερθεί αιμόφυρτο στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και σύμφωνα με τους γιατρούς γλύτωσε από θαύμα.

 

Η επίθεση όπως αποδείχτηκε, αφορούσε διαφορές ανάμεσα σε δύο αντίπαλες συμμορίες ανηλίκων που δραστηριοποιούνται σε γειτονικές περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

Γηπεδικά συνθήματα, σύμβολα μίσους και βίας, αναφορές κατά της αστυνομίας είναι μερικά μόνο από όσα αποτυπώνονται στις αναρτήσεις των μελών της Colonos hooligans family στις σελίδες που διατηρούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκτός από επιθέσεις, έχουν μοιραστεί στο διαδίκτυο μεταμεσονύχτιες εξορμήσεις τους εν μέσω καραντίνας, αλλά και εικόνες με μέλη της συμμορίας να γιορτάζουν την Ανάσταση και την αλλαγή του χρόνου με… βόμβες μολότοφ.

 

Τα «ραντεβού», οι στόχοι και οι κινήσεις του κάθε μέλους της συμμορίας ήταν πάντα προκαθορισμένα και έπειτα από συνεννόηση που είχε γίνει, μέσω… ομαδικών συνομιλιών στο Instagram. Την οργάνωση είχε αναλάβει ο 17χρονος «αρχηγός» με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος ήταν ανάμεσα στα 3 άτομα που συνέλαβαν οι αρχές το περασμένο Σάββατο. Τα άλλα δύο μέλη της συμμορίας από την Ελλάδα και τη Ρουμανία, συμμετείχαν και αυτά σε «σειρά» επιθέσεων, που ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία. Εκτός από την απόπειρα ανθρωποκτονίας στο ΕΠ.ΑΛ., έχει εξακριβωθεί η εμπλοκή της συμμορίας σε ληστεία, αλλά και σε τουλάχιστον 3 επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων.

Ως επίδειξη δύναμης και επικυριαρχίας τα ανήλικα μέλη της συμμορίας προκαλούσαν σωματικές βλάβες στα νεαρά θύματα τους, από τα οποία αφαιρούσαν ως «λάφυρα» τα προσωπικά τους αντικείμενα και τα ρούχα τους. Για να εξασφαλίζουν μάλιστα την αποτελεσματικότητα των επιθέσεων τους, φρόντιζαν πάντα να έχουν την αριθμητική υπεροχή, ενώ έφεραν πάνω τους πλήθος αιχμηρών αντικειμένων, τα οποία όπως αποδείχτηκε δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν.

Πηγή :Ελ.Τύπος

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.