Ηρώ Μουκίου: «Προσπαθώ μέσα στην πανδημία να κρατήσω το μυαλό μου υγιές… θέλει τεράστια δύναμη»

Στιγμιότυπο οθόνης 2021 11 21 101231
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Ηρώ Μουκίου σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης , λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης «Ανθισμένες Μανόλιες» στο Θέατρο Alhambra.

Αναβλήθηκε πολλές φορές αυτή η συνάντηση μας με την Ηρώ Μουκίου. Δεν ήταν βολετό να γίνει μιας και με το  δεύτερο κύμα της πανδημίας μπήκαμε σε ένα καθεστώς lockdown που κράτησε εν μέρει, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, αναβάλλοντας κάθε καλλιτεχνικό σχέδιο που είχε προγραμματιστεί το φθινόπωρο του 2020.  Ωστόσο ο καιρός πέρασε και η αυλαία για την παράσταση «Ανθισμένες Μανόλιες» άνοιξε, και μοσχομύρισαν οι καλές μέρες του θεάτρου.

Με την Ηρώ Μουκίου συναντηθήκαμε στο θέατρο Αλάμπρα, στη Στουρνάρη, λίγο πριν την καθιερωμένη πρόβα τους. Η πρεμιέρα τους είναι προγραμματισμένη θα γίνει τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου και όπως μου είπε, «αν και η παράσταση είναι δοκιμασμένη λόγω του ότι γνώρισε μεγάλη επιτυχία το καλοκαίρι, έχω το άγχος της».  

Εν τούτοις, η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε στο Newpost, για την παράσταση, τον ρόλο της, την καθημερινότητα της αλλά και τα μελλοντικά της σχέδια.

 Συνέντευξη της Ηρώς Μουκίου στη Λαμπριάνα Κυριακού

 ​Επιτέλους άνθισαν οι μανόλιες και πάνε πολύ καλά. Και λέω επιτέλους γιατί ήταν μια παράσταση που πάτησε φρένο, σταμάτησαν οι πρόβες στη μέση και ακολούθησε ο γνωστός Γολγοθάς με τον κορωνοιό. Επιτέλους η αυλαία άνοιξε… Ας μιλήσουμε για τις «Ανθισμένες Μανόλιες»

Η.Μ : Πράγματι ύστερα από τόση απραξία, ενεργοποιηθήκαμε! Το έργο είναι γνωστό από τον κινηματογράφο, αλλά το θεατρικό προϋπήρξε. Αυτό σημαίνει ότι είχαμε ήδη στα χέρια μας ένα έργο δομημένο θεατρικά εκ γραφής. Πρόκειται για έξι γυναίκες με διαφορετικό χαρακτήρα που τις ενώνει μια βαθειά και ειλικρινής φιλία, η οποία αναπτύσσεται μέσα σε ένα κομμωτήριο του Αμερικανικού Νότου. Αντιμετωπίζουν τη ζωή αλλά και το θάνατο με χιούμορ και ξορκίζουν έτσι ως ένα σημείο τα δεινά.

Είναι ένα έργο που γνώρισε τεράστια επιτυχία στον κινηματογράφο στα τέλη της δεκαετίας του 80. Οι σχέσεις των ανθρώπων δεν αλλάζουν, ωστόσο αυτά τα έργα θα είναι πάντα αναλλοίωτα στο χρόνο. Που πιστεύεις  ότι οφείλεται η επιτυχία του;

Η.Μ: Πιστεύω πως τα έργα που είναι ανθρωποκεντρικά και καταπιάνονται με ιστορίες ανθρώπων και τις σχέσεις μεταξύ τους, είναι πάντα επίκαιρα. Το άλλο συστατικό που θεωρώ ότι το κρατά ψηλά στο ενδιαφέρον των θεατών, είναι το γεγονός ότι πρόκειται για έργο απλό, καθόλου δυσνόητο, με ηρωίδες αναγνωρίσιμες που βρίσκονται ανάμεσά μας και βιώνουν ανθρώπινες καταστάσεις με χιούμορ.

Το κομμωτήριο γι αυτές τις γυναίκες, είναι το εξομολογητήριο τους ή ακόμα και ο χώρος ψυχοθεραπείας τους. Πόσο Σωτήριο είναι να ανακαλύψεις τον εαυτό σου ή ακόμα να μοιραστείς το πρόβλημα σου και να αναγνωρίσεις του άλλου;

Η.Μ: Είναι η απόλυτη απελευθέρωση. Γνωρίζοντας τον εαυτό μας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πιο ψύχραιμα τις αντιξοότητες αλλά και να βοηθήσουμε όποιον απευθύνεται σε μας για στήριξη. Θέλει πολύ δουλειά με τον εαυτό μας ο οποίος δεν είναι τίποτα άλλο από τις αντιδράσεις μας στα εξωτερικά ερεθίσματα. Αυτό είναι το μέσα μας, που εξαρτάται από το έξω μας.

περισσότερα στο Newpost.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.