Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο για τη Δημοκρατία που γίνεται με πρωτοβουλία Μπάιντεν

5184955 10
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Σύνοδο για τη Δημοκρατία που γίνεται με πρωτοβουλία Μπάιντεν επανέφερε την επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων

Στη Σύνοδο που διεξάγεται διαδικτυακά συμμετείχαν 111 ηγέτες από όλο τον κόσμο

«Η σημερινή Διάσκεψη για τη Δημοκρατία πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη στιγμή για τον κόσμο. Προκειμένου να ενισχύσουμε τη δημοκρατία πρέπει να αντιμετωπίσουμε, επίσης, τη συνεχιζόμενη απειλή που προκαλεί όχι μόνο ο αυταρχισμός αλλά και ο λαϊκισμός.

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα, η γενέτειρα της δημοκρατίας, βίωσε από πρώτο χέρι την διχαστική πολιτική συμπεριφορά, τις υποσχέσεις που διαψεύστηκαν και την κενή ρητορική τόσο του ακροαριστερού όσο και του ακροδεξιού λαϊκισμού -και απέρριψε και τους δύο» ισχυρίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός δεν έμεινε όμως εκεί αλλά στη συνέχεια παρέδωσε και «μαθήματα δημοκρατίας»: «Ως το πρώτο ευρωπαϊκό έθνος που βίωσε τον λαϊκισμό και το πρώτο που, στη συνέχεια, τον απέρριψε, πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση.

Αν θέλουμε να ακολουθήσουμε το μονοπάτι της ειρήνης, της προόδου και της ευημερίας, πρέπει να αναγνωρίζουμε τον κίνδυνο του εφησυχασμού και να συνεχίσουμε να αφουγκραζόμαστε τη φωνή του λαού. Άλλωστε, η ίδια η λέξη “δημοκρατία”, από τους ελληνικούς όρους “δήμος” και “κράτος”, σημαίνει «δύναμη ή εξουσία του λαού». Αν το ξεχάσουμε αυτό, κινδυνεύουμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.