Αρση ασυλίας του Νίκου Παππά αποφάσισε η Βουλή

Fa8ddec7cbe2a1633dd279adbb2cad53
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη 175 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της άρσης της βουλευτικής του ασυλίας, 101 καταψήφισαν, ενώ ένας βουλευτής δήλωσε “παρών”.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός χαρακτήρισε μέγα ολίσθημα το ενδεχόμενο άρσης της βουλευτικής του ασυλίας.

Το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του κ. Παππά διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του ο δημοσιογράφος   Θάνος Δημάδης για την υπόθεση «perouka gate».

Ο κ. Παππάς κατά την τοποθέτησή είπε μεταξύ άλλων πως «Εγκαλούμαι επειδή υπερασπίστηκα τα δικαιώματα μου και κατήγγειλα μια απαράδεκτη πρακτική. Θα πρέπει και σας το λέω ευθαρσώς να προσέχετε για το προηγούμενο που διαμορφώνετε με την ψήφο σας. Δεν είναι σταθερές και αέναες οι πλειοψηφίες» για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Οι εμπνευστές και αυτουργοί των πρακτικών αυτών όταν παίρνουν σήμα από το πολιτικό σύστημα ότι αυτές οι πρακτικές είναι αποδεκτές θα τις συνεχίσουν. Και αυτές οι πρακτικές θα συνεχιστούν και προς εσάς. Και δεν σας το λέω επειδή θα έχουμε σε λίγο εκλογές και θα χάσει η ΝΔ το λιγότερο 40 έδρες, αυτό λέει η απλή αναλογική».

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την τοποθέτησή του υπερασπιζόμενος τον νόμο για τις τηλεοπτικές ;άδειες υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση των έθεσε στο στόχαστρο μιντιακών συμφερόντων.

Αναφορικά με το perouka gate είπε «είχαν μεταμφιεστεί και παρακολουθούσαν μέλη της ελληνικής κυβέρνησης. Επιχείρησαν να ντύσουν τις παραδημοσιογραφικές τους πρακτικές σε κάποιου είδους δημοσιογραφία που δεν αποδέχθηκαν όμως οι εργοδότες τους και οι συνάδελφοι τους. Ακόμα και σήμερα τα ΜΜΕ αποκαλούν την υπόθεση αυτή ως perouka gate. Εγώ δεν φορούσα περούκα. Εμείς δεν μεταμφιεζόμαστε. Κάνουμε την αντιπαράθεσή μας ανοικτά».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.