Τραγωδία με 16 νεκρούς μετανάστες ανοιχτά της Πάρου

Meta
Facebook
Twitter
LinkedIn

Βαρύς είναι ο έως τώρα απολογισμός της νέας τραγωδίας, με μετανάστες η οποία σημειώθηκε χθες Παρασκευή ανοιχτά της Πάρου, όταν ιστιοφόρο που μετέφερε τουλάχιστον 80 ανθρώπους αναποδογύρισε, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους έως τώρα τουλάχιστον 16 εξ αυτών (12 άνδρες, 3 γυναίκες και βρέφος).

Το λιμενικό σώμα διέσωσε από το ναυάγιο του σκάφους 63 από τους επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο (61 άνδρες, 2 γυναίκες).

«Τις τελευταίες ημέρες έχει ενταθεί η εγκληματική δράση κυκλωμάτων διακινητών, που αδιαφορούν για την ανθρώπινη ζωή,» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκη

Και πρόσθεσε πως οι μετανάστες που χάθηκαν είναι «τα θύματα αδίστακτων δολοφόνων που αφήνονται να δρουν ανεξέλεγκτα στην Τουρκία».

Η νέα τραγωδία – ανάμεσα στις πολλές – γράφτηκε στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, 5 μόλις ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Πάρου.

Στο σκάφος στο οποίο επέβαιναν πάνω από 80 πρόσφυγες και μετανάστες με προορισμό την Ιταλία, σημειώθηκε εισροή υδάτων με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να πέσουν στη θάλασσα, παλεύοντας να σωθούν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάλεσαν σε βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης 112 και αμέσως δόθηκε εντολή από τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας να ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.