Επιστρέφουν  σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί στα σχολεία.

Pote anoigoun sxoleia sxoliko etos septemvrios
Facebook
Twitter
LinkedIn

Επιστρέφουν  σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί στα σχολεία.

Τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δομές, όπως στα Πανεπιστήμια και τα ΙΕΚ, παραμένουν ως έχουν, ενώ αναμένεται εγκύκλιος του υπουργείου για τους τρόπους διεξαγωγής της εξεταστικής. Ειδικότερα, τρεις είναι οι σημαντικότερες αλλαγές στα σχολεία:

Προβλέπεται ένα επιπλέον self test για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας σχολείων, δηλαδή θα διενεργηθούν τρία δωρεάν self test την εβδομάδα που έρχεται αντί για δύο.
Τα δωρεάν δύο εβδομαδιαία self test πλέον θα διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς, πάλι δύο φορές την εβδομάδα έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη και την Παρασκευή.
Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη όλο το τμήμα θα υποβάλλεται σε έλεγχο, και όχι μόνο οι μαθητές που κάθονταν κοντά στο κρούσμα, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ κάθε μέρα για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο rapid και ένα self test σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών self test την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν σύνολο 3 self test δωρεάν εκείνες τις ημέρες.
Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς, οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν και αυτοί 5 τεστ σε 5 ημέρες: δύο rapid και ένα self test, επιπλέον των δύο rapid test που ήδη κάνουν την εβδομάδα. Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 3 self test δωρεάν την εβδομάδα.

Οι ανεμβολίαστοι μαθητές ή εκπαιδευτικοί που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου τριμήνου έχουν το ίδιο καθεστώς με τους εμβολιασμένους μαθητές ή εκπαιδευτικούς αντίστοιχα.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, η αναστολή των εκδρομών, εξακολουθούν να ισχύουν.

Επίσης, συνεχίζει να ισχύει το 50%+1 για την αναστολή λειτουργίας τμήματος σε περίπτωση κρούσματος.

Οι διευθυντές έχουν οδηγία να είναι στα σχολεία από τις 7:00 π.μ. και να έχουν self tests για τις περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που μπορεί να μην έχουν βρει. Οι γονείς θα παίρνουν το τεστ, θα το κάνουν στο παιδί και αν βγει αρνητικό ο μαθητής θα μπαίνει στο σχολείο.

Ο γγ του υπ. Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης κάλεσε τους γονείς -που δεν έχουν βρει ακόμα self test- να σπεύσουν στις μονάδες από τις 7:00 το πρωί, προκειμένου να γίνουν έγκαιρα τα τεστ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.