Η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει στις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας

Cover tsaboysogloy exo
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Τουρκία δε θα συμμετάσχει στις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Γενικώς δε συμμετέχουμε σε τέτοιες κυρώσεις κατ’αρχήν. Δεν αναμένεται να συμμετάσχουμε ούτε σε αυτές τις κυρώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Άγκυρα δε σχεδιάζει να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία προκειμένου να διατηρήσει ένα δίαυλο διαλόγου, ανέφερε στο ίδιο μήκος κύματος, μιλώντας νωρίτερα στο CNN Turk ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν.

«Πρέπει να ενεργήσουμε βάσει των προτεραιοτήτων της χώρας. Πρέπει να υπάρχει μια ομάδα που να μπορεί να είναι σε θέση για συνομιλίες με τη Ρωσία. Ποιος θα συνδιαλλαγεί με τη Ρωσία αν όλες οι γέφυρες κοπούν; Δεν σχεδιάζουμε να επιβάλλουμε κυρώσεις ώστε να διατηρήσουμε τους διαύλους ανοιχτούς» σημείωσε ο ίδιος.

Ο Καλίν πρόσθεσε πως η Άγκυρα «δε σκοπεύει να λάβει μέτρα που θα βλάψουν την Τουρκία».

«Διατηρούμε στενούς δεσμούς (με τη Ρωσία) σε πεδία όπως ο τουρισμός, οι προμήθειες φυσικού αερίου και η γεωργία» εξήγησε.

΅Εξάλλου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ερντογάν «η σύμβαση του Μοντρέ έχει παίξει κομβικό ρόλο στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στη Μαύρη Θάλασσα. Ερμηνεύουμε τη Σύμβαση του Μοντρέ με τρόπο που μας επιτρέπει να αποτρέπουμε εντάσεις άμα τη ενάρξει τους» πρόσθεσε ο Καλίν.

Με πληροφορίες από Tass

πηγή lifo

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.