Η συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν

Mitsotakis erntogan ap19268623140755
Facebook
Twitter
LinkedIn

Για ιδιαίτερα θετικό κλίμα στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη κάνουν λόγο πηγές και από τις δυο πλευρές.

Η επαφή που είχαν οι δυο ηγέτες διήρκεσε δυο ώρες, κατά τις οποίες συζητήθηκε πλήθος θεμάτων, τόσο διμερών όσο και περιφερειακών, με κορυφαίο αυτό της πολεμικής σύρραξης στην Ουκρανία. Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, στη συνάντηση τέθηκαν οι βάσεις για μια «καλύτερη εποχή», καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος συμφώνησαν να «πέσουν οι τόνοι», ώστε να μην προστεθούν νέες εντάσεις -όπως εξάλλου είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός προ της αναχώρησής του για την Κωνσταντινούπολη.

Επιπλέον, παράγοντες της ελληνικής διπλωματικής αποστολής υποστηρίζουν ότι οι ηγέτες των δυο χωρών «συζήτησαν σαν σύμμαχοι για τις εξελίξεις στην Ουκρανία». Ο πρόεδρος Ερντογάν πρότεινε στον Έλληνα πρωθυπουργό να συνεχιστεί τον επόμενο μήνα η κουβέντα για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά θετικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τουρκική προεδρία επιβεβαίωσε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν και διμερή ζητήματα και οι τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις, με βασικό την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Στην επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε τονίζεται ότι ο πρόεδρος Ερντογάν μίλησε για τα βήματα που έχει κάνει η Τουρκία για να γυρίσει σελίδα στις διμερείς σχέσεις, καθώς και ότι σημειώθηκε πρόοδος στα ζητήματα του Αιγαίου, της μειονότητας, της τρομοκρατίας και της λαθρομετανάστευσης. Κατά το ίδιο ανακοινωθέν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκδήλωσε στον Έλληνα πρωθυπουργό την πρόθεσή του να προχωρήσουν περαιτέρω οι σχέσεις

Πηγή  iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.