Η εκτέλεση του βαρυποινίτη Γιάννη Σκαφτούρου …

3216673
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Γιάννης Σκαφτούρος  εκτελέσθηκε  στο εξοχικό του  σπίτι. στα Σκούρτα Βοιωτίας, κοντά στα Δερβενοχώρια,Εκει  ο 55χρονος βαρυποινίτης  γιόρταζε το Πάσχα με συγγενικά του πρόσωπα.Απο τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκε η 22χρονη κόρη του και ένας ακόμη συγγενής του.

Οι εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούτου μπήκαν στην αυλή του σπιτιού του κι εκεί τον “γάζωσαν” με καλάσνικοφ. Έφτασαν στο σημείο της εκτέλεσης με μηχανές και με τον ίδιο τρόπο διέφυγαν.

Στην εκτέλεση του «Θείου Τζό», πήραν μέρος τέσσερα άτομα, ταξίδεψαν εκτός Αθηνών αναλαμβάνοντας το ρίσκο μιας τέτοιας μετακίνησης,. Δείχνει δε ότι ήταν ένα ακριβό συμβόλαιο θανάτου που λίγα «πληρωμένα πιστόλια», έχουν την ικανότητα να το υλοποιήσουν. Για το λόγο αυτό, οι profilers ξεψαχνίζουν όλες τις εκκρεμότητες που είχε τα τελευταία χρόνια μετά την αποφυλάκιση του

.Το όνομα του Γιάννη Σκαφτούρου συνδέθηκε με τον Βασίλη Στεφανάκο ο οποίος δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο του 2018 και τον Παναγιώτη Βλαστό, ο οποίος εξακολουθεί να κρατείται στις φυλακές.

Το θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης είχε απασχολήσει αστυνομικές και δικαστικές αρχές για μία σειρά από σοβαρά αδικήματα που αφορούσαν εμπλοκή σε δολοφονία, την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου ενώ το όνομά του μαζί με του Στεφανάκου και του Βλαστού είχε συμπεριληφθεί σε δικογραφίες για συμμορίες της νύχτας, εκβιάσεις, εμπρησμούς κι άλλα αδικήματα.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος βγήκε από τη φυλακή, το 2018.  μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών για την υπόθεση του επονομαζόμενου συνδικάτου του εγκλήματος, στο οποίο αποδόθηκε και η απαγωγή Παναγόπουλου.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.