Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στο αμερικάνικο Κογκρέσο στις 17 Μαϊου

Congress
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σε κοινή συνεδρίαση των δυο σωμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου (Βουλή και Γερουσία) θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 17 Μαΐου μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ Νάνσι Πελοζι. Η ομιλία του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Ουάσιγκτον μια ημέρα μετά την συνάντηση του στον Λευκό Οίκο με τον αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπαιντεν.

Όπως αναφέρει στην επίσημη πρόσκληση της η Νάνζι Πελόζι «εκ μέρους της διακομματικής ηγεσίας της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι τιμή μου να σας προσκαλέσω να μιλήσετε σε κοινή συνεδρίαση των δύο νομοθετικών σωμάτων του Κογκρέσου, η οποία θα συγκληθεί στην Αίθουσα της Βουλής των Αντιπροσώπων την Τρίτη, 17 Μαΐου 2022 στις 11:00 π.μ.

Είναι τιμή μας να σας φιλοξενήσουμε για τον εορτασμό της επετείου για τα 200 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας, που δυστυχώς γίνεται καθυστερημένα λόγω της πανδημίας.

Ο ακλόνητος δεσμός μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας είναι γερά ριζωμένος στην κοινή ιστορία και στις αξίες μας. Στο Σύνταγμα μας, οι ιδρυτές μας βασίστηκαν στα αρχαία ελληνικά ιδεώδη της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Δεκαετίες αργότερα, η Ελληνική Δημοκρατία γεννήθηκε από την ίδια λαχτάρα για ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση που πυροδότησε την Αμερικανική Επανάσταση. Σήμερα, περισσότερο από δύο αιώνες αργότερα, τα έθνη μας είναι βασικοί σύμμαχοι στην παγκόσμια σκηνή: προωθώντας την αμοιβαία ασφάλεια και τα οικονομικά συμφέροντα μας, καθώς και τις κοινές δημοκρατικές μας αξίες στον κόσμο.

Καθώς ο κόσμος μας βρίσκεται σε κομβική στιγμή στον αγώνα μεταξύ των δυνάμεων της δημοκρατίας και της απολυταρχίας, η διατλαντική συμμαχία παραμένει ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ελευθερίας στον κόσμο. Το Κογκρέσο και η χώρα μας ανυπομονούν να ακούσουν το μήνυμά σας για τις δημοκρατικές αξίες καθώς συνεχίζουμε να ενισχύουμε τη συνεργασία μας, να ενισχύουμε την ασφάλεια και την ελευθερία παγκοσμίως και να χτίζουμε ένα λαμπρότερο μέλλον για τα παιδιά μας».

Πηγή:ΕΡΤ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.