…fake….. Ειμαστε τo 99% του Πλανητη, αγαπητοί νταβατζηδες της ζωης μας…Του Παύλου Αλέπη

F1a1db98581561160371ed78a846cfad xl
Facebook
Twitter
LinkedIn
Ο βαθυς, αδιατάρακτος υπνος του ευρεως κοινού, ειναι ενα παγκοσμιο φαινόμενο με κρυφη ένταση. Κρυφη γιατι δεν προηγείται ποτε της διαδικασιας αφυπνισης.
Επιπλεον ουδείς γνωριζει αν οι κοινωνίες ξυπνάν με …τριγμούς η αθορυβα η ενίοτε αλλιώς με βια….
Τα σκυλια της εξουσίας, δηλαδη οι δημοσιογραφοι-οπως εχουν αποκαλεστεί- δεν εχουν απο καιρο τωρα γαυγισει-προειδοποιησει.
.Για παράδειγμα στο Νταβος στο φορουμ των πλουσίων, θα αρκουσε κανένας να περιγραψει τα μελλούμενα .
Αυτα που επιβάλλονται. Συμβαινει ολιγον θα πειτε…. Συμβαίνει ομως τοσο υποτονικά στις μερες μας που ισοδυναμεί με ελαφρο…θορυβο. Εδω στο βασιλειο του πληκτρολογίου, επρεπε να εχουν παρει φωτια τα τοπια με το ακουσμα του προσχηματος της παραπληροφορης, δηλαδή της προσπάθειας ελεγχου του διαδυκτιου…
Οι ενοχλημένες κυβερνήσεις ειναι πολλες και οι μαχες που δινουν για κατάργηση του τοιχου πολυεπιπεδες. (Σε λίγο, θα γινουν Λυσσαλέες)
Ο ημετερος Πρωθυπουργος με περισσή αφελεια η κατι αλλο, μπήκε ηδη εθελοντικα, μπροστα.
Στο ΝΤΑΒΟΣ εβαλε μπροστά την Ελληνικη εμπειρία, τις μεγαλες ιδιωτικές εταιρειες συναφειας πληροφόρησης και εξηγησε πως θελει να μας προστατεύσει απ την ρητορική μισους.
Εχει αντίκτυπο βλεπεις ,στο διεθνες κοινο, η προαίρεση του, γιατι αλήθεια το οριο ειναι ασαφες, ειναι και μακροπροθεσμα επικινδυνο για την δημοκρατία ο υπάρχον χειρισμος ισοπεδωσης και ύποπτης προτροπής..
Ασφαλως η ελευθέρια του Τυπου δεν περιμενε διεθνώς τον Ελληνα πρωθυπουργο να αντιληφθεί το πως η πολιτική σφαιρα οριοθετεί καποιους κανονες αντιμετωπισης Fake News….
Η τοξικότητα ειναι δεδομένη και διαδεδομένη . Εξηγήσιμος ισως ο δισταγμος. Και ευκολα μπορει να χαρακτηρισθεί αντιδημοκρατικος….δεν ειναι της παρούσης.
Ασφαλώς, ουδεις μπορει να αρνηθει το μεγεθος του προβληματος, ουτε να διανοηθεί να το αφησει να σέρνεται επ άπειρον.
Στο Νταβος οι συνομιλητες του κ Μητσοτακη, δειλά αλλα καθαρα του υπενθύμισαν την καταταξη των Ελληνικων ΜΜΕ στην πρόσφατη λιστα αξιολόγησης και η λεξη… κατρακύλα, διατυπώθηκε εξαιρετικα ,ευγενικα…
Οι… απαντησεις που δωθηκαν ηταν -στην καλυτερη των περιπτώσεων- γενικόλογες.( Ετσι κανουν εκει…)
Το δια ταυτα ομως ειναι ξεκαθαρο. Οσοι υποπτεύονται- ερμηνευοντας τα σημαδια-, προσπάθεια ελεγχου, ειναι κοντα στην πολιτική μας πραγματικοτητα. Μονοδρομος.
Ειναι πρόσφατο το φαινομενο, να προτείνεται συνολικη Ευρωπαϊκή λυση στα προβλήματα που δεν μπορει ενα μελος της ομαδας να επιλυσει… Εδω το ξεχασαμε. Δεν το προεταξε οπως αλλα, ο κ Πρωθυπουργος.!!!!
Εδω βλεπεις, αν αντιτάξει κανεις τα αυταρχικά βηματα που εχουν προηγηθεί, θα θεωρηθει κακοβουλος .
Οι κυβερνητικες πρακτικές εχουν ηδη χαράξει…. διαχωριστικές γραμμες . Πας μεθ ημων η …εναντιον μας..Μη μου πειτε πως μοιάζει.. .λαικισμος. Η καραμέλα δεν εχει ζαχαρη….
Για να ρυθμίσεις το ψηφιακο περιβάλλον, πρωτα ρυθμίζεις δίκαια και καθαρα, το πως εννοεις την επαγγελματική Δημοσιογραφια και πως την λεγόμενη Δημοσιογραφια των πολιτων.
Ειναι δυνατόν να μη γινεται κατανοητο, πως η ανάμειξη των ρολων-το μπαστάρδεμα ας το πουμε ευθέως- προκαλει την συγχιση των ρολων, δηλαδη την αφάνταστη ευκολια του καθενος, να διαστρβλωσει και να παραπληροφορησει ;;;
Το τερας που δημιούργησε η Πολιτικη γενεά , αυτη, που ανέχθηκε τις αμφιλεγομενες ερμηνείες των ρολων , τωρα, νοιωθει να απειλείται.
Εκει στο Νταβος, οι χορτασμένοι του Πλανητη, αναλύουν τους κινδυνους. Κινδυνους επερχόμενους, αλλα χωρις να αναζητούν ΕΥΘΥΝΕΣ…
Κανεις δεν τους λεει πως η χειρότερη βια ειναι να σπρώχνουν ανθρωπους στο περιθώριο της πεινας και της φτωχειας…
Οι αυταρχικοί ηγετες και οι φασιστικές νοοτροπιες επανήλθαν, δεν επανέρχονται απλα στην…θεωρια. Ηρθαν γλιστρώντας.
Το συνεδριακο κεντρο του Νταβος πχ χρεωνει ενα μπουριτο για 51 δολλαρια, σύμφωνα με ρεπορταζ του CNCB…οι τηγανητές πατατες 22,41 δολ. και ενα χοτ ντογκ χρεωνόταν- το 2015 – 43 δολάρια
Η επαφη με την πραγματικοτητα- ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ σε αυτην, ειναι ευθύνη των ΜΜΕ . Στραγγαλίζοντας αυτη την ευχέρεια ελεγχου και…επαναφοράς των ηγετων , δολοφονείς την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αργα ,σταθερα και τοσο βασανιστικά.
Αυτό δεν το συζητούν..
ΣΤΟ ΔΙΔΥΚΤΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ .
Και η πραγματικοτητα-αν θες να την δεις καταπρόσωπο, δεν καταγραφεται και τοσο …fake…..
Ειμαστε τo 99% του Πλανητη, αγαπητοί νταβατζηδες της ζωης μας…

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.