Η Δήλος υποδέχεται τις ”αβέβαιες΄΄ τέσσερις εποχές σε μια συναυλία διεθνούς εμβέλειας και μεγάλης συμβολικής αξίας.

35635225414141 960x540
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η  συναυλία θα ειναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βαγγέλη Παπαθανασίου!

Για πρώτη φορά η Δήλος υποδέχεται μια ορχήστρα κλασικής μουσικής σε μια συναυλία διεθνούς εμβέλειας και μεγάλης συμβολικής αξίας.

Η Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUYO) μαζί με Ουκρανούς και Ρώσους μουσικούς, η σολίστ ουκρανικής καταγωγής και Rising Star για το 2022, βιολονίστα Diana Tishchenko, και ο Έλληνας δεξιοτέχνης λυράρης Σωκράτης Σινόπουλος θα συμμετάσχουν στη συναυλία με τίτλο «Οι [αβέβαιες] τέσσερις εποχές» που σχεδιάστηκε ειδικά για να υπογραμμίσει ότι το μέλλον του πλανήτη παραμένει αβέβαιο αν δεν δράσουμε άμεσα.

Στις 30 Μαΐου η σημαντική πρωτοβουλία του World Human Forum και του ARTE με την ονομασία ALPHA MISSION – ΔELOS έρχεται για να ευαισθητοποιήσει όλους μας, κυρίως τη νέα γενιά, σχετικά με τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μέσω μιας συναυλίας που θα δοθεί σε αυτόν τον τόπο με τη μακραίωνη ιστορία.

Καθώς η NASA έχει προγραμματίσει να στείλει μέχρι το 2025 την πρώτη γυναίκα στη Σελήνη με την αποστολή «Άρτεμις», περισσότερο από μισό αιώνα μετά την αποστολή «Απόλλων», που μετέφερε τον πρώτο άντρα στο φεγγάρι το 1969, είναι μια καλή ευκαιρία η Δήλος, ως εμβληματικός τόπος, να συνδέσει το παρελθόν με το μέλλον. Μια αφορμή να θυμηθούμε τη μεγάλη πορεία που έχει διαγράψει ο σύγχρονος πολιτισμός και από πού ξεκίνησαν όλα μέσα από ένα θαυμαστό γεγονός που συμβολίζει τη μόνιμη προσπάθειά μας ως ανθρώπινου είδους να εξερευνήσουμε το Διάστημα.

Πάνω απ’ όλα όμως ότι η ίαση του πλανήτη πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. Η αποστολή «Άρτεμις» της NASA μας βοηθάει να κατανοήσουμε ότι η ανθρωπότητα δεν θα καταφέρει να αντιμετωπίσει επαρκώς τις προκλήσεις αν δεν συνδυάσει τη σοφία του παρελθόντος με τη γνώση και τις δυνατότητες του παρόντος, τις ανθρωπιστικές με τις θετικές επιστήμες αλλά και τη μυθολογία, την τέχνη και την πνευματικότητα με το Διάστημα και την τεχνολογία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.