Πέθανε ο σπουδαίος Βρετανός σκηνοθέτης Πίτερ Μπρουκ,

Images monopoli2 peterbrook rehearsals (1)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Πίτερ Μπρουκ, ο Βρετανός σκηνοθέτης με τεράστια καριέρα που συνέδεσε το όνομά του με αριστουργήματα του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, άφησε το Σάββατο την τελευταία του πνοή σε ηλικία 97 ετών στη Γαλλία.

Στα 91 του χρόνια  είχε έρθει για τελευταία φορά στην Ελλάδα για να παραστεί στην «Battlefield»  Μια παράσταση που ειχε ανέβει πριν τριάντα χρόνια  και θεωρήθηκε τότε  πως έβαλε νέες βάσεις στο θέατρο. Και ‘ο[ως είχε πει σε συνέντευξή του στην Στέλλα Χαραμή το  2016 στο Μονοπολις .γρ

΄΄Το «Battlefield» βασίζει την μυστικιστική προσέγγιση του στο ερώτημα αν κάτι υπάρχει μετά από εμάς, στην επόμενη ζωή. Γιατί αυτό που με απασχολεί βαθύτατα είναι πως όλα συμβαίνουν στο παρόν μας. Έτσι το παρελθόν επιστρέφει στο παρόν μας. Αυτός είναι και ο λόγος που επιστρέφουμε στο υλικό του «Mahabharata». Ο καθένας μπορεί να δει τις αναλογίες με το τώρα: Εχουμε τη Συρία, το Ιράκ, την Μπουρκίνα Φάσο· όλα αυτά ακουμπούν το παρόν μας.”

Για το θάνατο του Μπρούκ η Liberation,  έγραψε

”Με τον θάνατό του, μαζί του θάβεται ή καταρρέει η μνήμη πολλών θεατρικών ηπείρων, καθώς είχε κάνει την αναζήτηση όλων των υπαρχουσών σκηνικών μορφών ούτε λίγο ούτε πολύ το αντικείμενο της δουλειάς του.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.