Καίγονται τα Μέγαρα εκκενώθηκαν οικίες -ο κόσμος στους δρόμους

Fotia megara
Facebook
Twitter
LinkedIn

Φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 2:00 το μεσημέρι στην περιοχή Βενίζα Μεγάρων, κοντά στο Αλεποχώρι. Η πυρκαγιά άρχισε να επεκτείνεται και απειλεί τα γύρω χωριά, ενώ η επιχείρηση κατάσβεσης γίνεται σε δύσβατη περιοχή. Ο αντιπεριφερειάρχης κάνει λόγο για ζημιές που έχουν υποστεί σπίτια στη Ζάχουλη. Η πυροσβεστική δίνει μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς, ωστόσο νέες εστίες ξεπηδούν συνεχώς.

Ο δήμαρχος Μεγαραίων δήλωσε στο Mega ότι οι καπνοί είναι τόσο πυκνοί, που δεν υπάρχει ορατότητα, προκαλώντας τεράστιο πρόβλημα στην επιχείρηση κατάσβεσης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι προσπάθειες εστιάζουν στο να μην περάσει στον δρόμο για το Αλεποχώρι, ωστόσο η φωτιά, σύμφωνα με αναφορές πέρασε στον Πευκενέα Μεγάρων. Οι πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τις εστίες, για να μην επεκταθεί η φωτιά στο Αλεποχώρι.

Η κατάσταση είναι δύσκολη,  καθώς οι μαύροι καπνοί έχουν απλωθεί πάνω από την περιοχή, ενώ οι φλόγες έχουν φτάσει κοντά στα σπίτια του χωριού Ζάχουλη.  Λόγω του θερμικού φορτίου και των καπνών, υπάρχει δυσκολία στην επιχείρηση των εναέριων μέσων.  Την ίδια ώρα, μάχη δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές για να μην ξεφύγει η φωτιά στα Μέγαρα.  Σε ετοιμότητα βρίσκεται ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για προληπτικούς λόγους.

Λίγο μετά τις 14:35 το μεσημέρι, δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού Ζάχουλη μέσω του 112. Όσοι βρίσκονται στον οικισμό, κλήθηκαν να εκκενώσουν προς το Αλεποχώρι. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν.

Πρωτο θεμα

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.