Εφιάλτης η φωτιά στη Λέσβο -Πύρινη κόλαση στο δάσος της Δαδιάς-Ηλεία απειλούνται σπίτια στην Σπιάντζα

Batera
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Λέσβο. Ξέσπασε λίγο μετά τις 10:00  από το βουνό, στη Ρογκάδα αλλά εξαιτίας των ισχυρότατων ανέμων, εξαπλώθηκε, με αποτέλεσμα να φτάσει στα Βατερά και εκεί να καίει ανεξέλεγκτα.   Οπως μεταδίδουν οι ανταποκριτές στο νησί αλλά και τοπικοί αξιωματούχοι, έχουν καεί σπίτια, επιχειρήσεις αυτοκίνητα.

 

Τεράστιες οι προσπάθειες να σώσουν οτι σώζεται στο δάσος της Δαδιάς στον Εβρο και η μάχη με τις φλόγες που δίνουν επίγεια και εναέρια μέσα  συνεχίζεται.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ξεπηδούν και νέες εστίες καταστρέφοντας έναν τεράστιο πνεύμονα πρασίνου για την περιοχή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, η μεγαλύτερη προσπάθεια επικεντρώνεται στη δυτική και στη νοτιοδυτική πλευρά και στη βορειοανατολική πλευρά τα πράγματα είναι καλύτερα.

Ηλεία  στην περιοχή Σαρακίνας στην Σπιάντζα.

Οι ισχυρότατοι άνεμοι δυσκολεύουν τους πυροσβέστες που προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια…

Οι εικόνες από τη φωτιά αποτυπώνουν την έκταση αλλά και τους κινδύνους για να χαθούν περιουσίες μέσα στις επόμενες ώρες. Οι πυροσβέστες που έχουν σπεύσει στο σημείο προσπαθούν να ανακόψουν και να οριοθετήσουν την πυρκαγιά κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Οι άνεμοι είναι ισχυροί και το πύρινο μέτωπο διευρύνεται. Ένα σύννεφο καπνού έχει σκεπάσει την περιοχή με τους περισσότερους κατοίκους να βρίσκονται πλέον πίσω από τους πυροσβέστες που επιχειρούν.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.