Η επίσκεψη της προέδρου της αμερικάνικης Βουλής των Αντιπροσώπων στην Ταιβάν και η Παγκόσμια ανησυχία…

Pelozi
Facebook
Twitter
LinkedIn

Την έντονη αντίδραση του Πεκίνου στην επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι στην Ταιβάν επισημαίνουν τα Διεθνή Πρακτορεία Ειδήσεων  και υπογραμμίζουν  τη στρατιωτική κινητοποίηση που είναι έντονη.

 

Η Ταϊβάν «δεν θα κάνει πίσω» μπροστά την απειλή των κινεζικών όπλων, είπε σήμερα η πρόεδρος της νήσου, η Τσάι Ινγκ-γουέν, καθώς το Πεκίνο ανακοίνωσε σειρά στρατιωτικών γυμνασίων με χρήση πραγματικών πυρών στα περίχωρά της εν μέσω της επίσκεψης που πραγματοποιεί η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι.

«Παρά τις εσκεμμένα αυξημένες στρατιωτικές απειλές, η Ταϊβάν δεν θα κάνει πίσω. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία», είπε η κυρία Τσάι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Ταϊπέι με παρούσα την Πελόζι.

Απο πλευράς της, η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως «η αντιπροσωπεία μας ήλθε εδώ για να καταστήσει ξεκάθαρα σαφές ότι δεν θα εγκαταλείψουμε την Ταϊβάν».

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωνε ότι τα γυμνάσια της Κίνας απειλούν λιμένες και αστικές ζώνες κλειδιά στη νήσο, υποσχόμενο ότι οι άμυνες θα «ενισχυθούν» και ότι θα υπάρξει «σθεναρή» αντίδραση.

Τα γυμνάσια είναι «απόπειρα να απειληθούν μείζονα λιμάνια και αστικά κέντρα μας και να υπονομευτεί μονομερώς η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιφέρεια», υποστήριξε το υπουργείο. Η κινεζική πολιτική ηγεσία δεν κρύβει την οργή της για την επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν, την οποία θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, προορισμένο να «επανενωθεί» με την ηπειρωτική χώρα, διά της βίας αν χρειαστεί.

Ξένα Πρακτορεία Πηγή :Καθημερινή

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.