Τουρκία: Βουλευτής και σωματοφύλακας χτύπησαν δημοσιογράφο που εφερε αντιρρήσεις σε ζωντανή μετάδοση

Ksylo
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σε ρινγκ μετατράπηκε το στούντιο της εκπομπής του καναλιού TV100 το βράδυ του Σαββάτου, στην Τουρκία, με βουλευτή που συμμετείχε σε συζήτηση και το σωματοφύλακα του να χτυπούν δημοσιογράφο.

Πιο συγκεκριμένα τα αίματα άναψαν στο στούντιο όταν η συζήτηση πήγε στο θέμα της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και στον φυλακισμένο Κούρδο ηγέτη Σελαχετίν Ντεμιρτάς, καθώς και στον αντικαθεστωτικό Οσμάν Καβαλά.

«Η αστυνομία και το κράτος μας ανήκουν», διακήρυξε ο βουλευτής και αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Κεμάλ Ενγκινχιούρτ και όταν ο δημοσιογράφος Λατίφ Σιμσέκ του είπε να μη λέει τέτοια πράγματα, ο εθνικιστής βουλευτής κινήθηκε απειλητικά εναντίον του.

Η εκπομπή διακόπηκε ωστόσο ο καυγάς συνεχίστηκε και εξελίχθηκε στον άγριο ξυλοδαρμό του δημοσιογράφου, όχι μόνο από τον βουλευτή, αλλά και από τον σωματοφύλακά του που μπήκε στο στούντιο και τον χτύπησε άγρια, με αποτέλεσμα ο δημοσιογράφος να λιποθυμήσει.

Μετά από διακοπή είκοσι λεπτών η εκπομπή συνεχίστηκε χωρίς εκείνον, με τη συντονίστρια και τη διοίκηση του σταθμού να αποδοκιμάζουν τη βία και να ζητούν συγγνώμη.

Ο δημοσιογράφος κατέθεσε μήνυση εναντίον του βουλευτή Κεμάλ Ενγκινχιούρτ, ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν στέλεχος των Γκρίζων Λύκων.

Ο εισαγγελέας διέταξε την προφυλάκιση του σωματοφύλακα, όχι όμως του βουλευτή που καλύπτεται από ασυλία.

Οι Γκρίζοι Λύκοι έχουν διασπαστεί, με το ένα τμήμα να συνεργάζεται με τον πρόεδρο Ερντογάν και το άλλο να συμμαχεί με τους κεμαλιστές αντιπάλους

Πηγή:in.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.