Λάμψη στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας

αρχείο λήψης (4)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το παλαιότερο φεστιβάλ κινηματογράφου στον κόσμο και ένα από τα τρία μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας άπλωσε και πάλι το κόκκινο χαλί.

Η πρώτη διοργάνωση μετά από περίπου τρία χρόνια πανδημίας που επιτρέπει στους θαυμαστές πρόσβαση στο κόκκινο χαλί.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου ξεκίνησε το 1932 και από τότε διεξάγεται ετησίως, στα τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου, στο νησί Λίντο στη Βενετία.

Οι προβολές των ταινιών γίνονται στο ιστορικό Palazzo del Cinema. Αποτελεί μέρος της φημισμένης  Μπιενάλε  της Βενετίας , μιας μεγάλης έκθεσης μοντέρνας τέχνης που λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια.

Τα βασικά βραβεία του φεστιβάλ είναι ο Χρυσός Λέοντας (Leone d’Oro), που απονέμεται στην καλύτερη ταινία του φεστιβάλ, ο Ασημένιος Λέοντας (Leone d΄Argento) που απονέμεται στον καλύτερο σκηνοθέτη στο διαγνωστικό τμήμα και το Κύπελλο Βόλπι (Coppa Volpi), που απονέμεται στους καλύτερους ηθοποιούς (για ανδρικό και γυναικείο ρόλο).

Η δραματική ταινία του Τοντ Φιλντ «Tár» με πρωταγωνίστρια την Κέιτ Μπλάνσετ, έχει  ξεσηκώσει το κοινό και θεωρείται η ταινία που θα αποσπάσει ακόμη ενα Οσκαρ για την ερμηνεία της υπέροχης  Μ[πλάνσετ που υποδύεται την Λίντια Ταρ, την ευρέως γνωστή και σπουδαία πρώτη γυναίκα μαέστρο μιας διάσημης γερμανικής Ορχήστρας.

Στο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας συμμετέχει η ΕΡΤ ως συμπαραγωγός με την ταινία μυθοπλασίας «Προς τον Βορρά» και το ντοκιμαντέρ «Kristos, the last child».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.