Ειδικό δικαστήριο : Αρχίζει το Ειδικό Δικαστήριο για Τουλουπάκη και Παπαγγελόπουλο

220630223536 220614143921
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ειδικό Δικαστήριο,  ξεκινάει σήμερα για  τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη . Κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία

.Ελένη Τουλουπάκη  δικάζεται για κατάχρηση εξουσίας, αδίκημα που σχετίζεται με την παράλειψή της να αποστείλει στη Βουλή για τα περαιτέρω, αναφορά που είχαν καταθέσει για την υπόθεση της Νοvartis, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε βάρος του τότε υπουργού (επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) Παναγιώτη Κουρουμπλή που διετέλεσε υπουργός Υγείας και του αναπληρωτή του Ανδρέα Ξανθού.

Ως ηθικός αυτουργός στην παράλειψη Τουλουπάκη, δικάζεται ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σύμφωνα με το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου που άνοιξε το δρόμο για τη συγκρότηση του Δικαστηρίου με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Να σημειωθεί ότι στη δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου δεν θα εκδικαστούν ούτε και οι καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή κατά Παπαγγελόπουλου για ενοχοποίηση του και για απόπειρα εκβίασης του. Η σχετική υπόθεση έκλεισε με το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου που δεν απέδωσε κατηγορία στον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο αλλά και σε ελεγχόμενους για την υπόθεση δημοσιογράφους.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.