Siemens για τα μαύρα ταμεία- Αθώωση όλων των κατηγορουμένων.!!!

Xristoforakos
Facebook
Twitter
LinkedIn

 Τελείωσε το σκάνδαλο Siemens με την αθώωση όλων των κατηγορουμένων. Χρειάσθηκαν 20 Χρόνια Ο λόγος της απαλλαγής για τους περισσότερους ήταν η παραγραφή, καθώς τα όποια αδικήματα αφορούσαν σε πράξεις απο το 1998.

 Το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας που εξέτασε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση, μετά από πολύμηνη διαδικασία (η δίκη σε πρώτο βαθμό είχε κρατήσει χρόνια), αποφάσισε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων.

 η απόφαση για τους δικασθέντες:

Για το Χρήστο Καραβέλα (μεγαλοστέλεχος της Siemens) που μέχρι σήμερα εξακολουθεί να φυγοδικεί, ενώ σε βάρος του εκκρεμεί ποινή κάθειρξης 15 ετών από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, δεν εξετάστηκε καν η ποινική του μεταχείριση καθώς δεν ασκήθηκε από την πλευρά του έφεση.

Επίσης, απόφαση δεν εκφωνήθηκε ούτε για τον Δημ. Γυφτόπουλο, καθώς έχει αποβιώσει.

Για τον Μιχαήλ Χριστοφοράκο:  παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία 4-1.

Για τον Πρόδρομο Μαυρίδης: έπαύσε οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος κατά πλειοψηφία 4-1.

Για τον Αλέξανδρο Αθανασιάδη: έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος ομόφωνα.

Για τον Karl Friedrich Eduard PIERER Von ESCH, έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος ομόφωνα.

Για τον Thomas GANSWINDT: έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος κατά πλειοψηφία 4-1.

Για τον Jörg Michael KUTSCHENREUTER: έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος κατά πλειοψηφία 4-1.

Για τον Reinhard Herbert SIEKACZEK: έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος κατά πλειοψηφία 4-1.

Για τον Wolfgang Paul Wilhelm RUDOLPH: έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος ομόφωνα.

Για Heinz Wolfgang Ernst Keil Von JAGEMANN: έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος κατά πλειοψηφία 4-1.

Για τον Franz Joseph RICHTER: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος ομόφωνα.

Για τον Γιώργο Σκαρπέλη (μεγαλοστέλεχος του ΟΤΕ): έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη για όλες τις πράξεις, λόγω παραγραφής.

Για τον Νικόλαο ΝΙΝΤΟ: έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη για όλες τις πράξεις, λόγω παραγραφής.

Για τον Γιώργο Αργυρόπουλο (μεγαλοστέλεχος ΟΤΕ): έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη για όλες τις πράξεις, λόγω παραγραφής.

Για τον Δημήτριο Κουβάτσο: έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος ομόφωνα.

Για Παναγιώτη Νικάκη: έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος κατά πλειοψηφία 4-1.

Για Γιώργο Καλδή: έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος.

Για Αλέξανδρο Λέτσα: έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος.

Για Φάνη Λυγινό: έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος.

Για Jean Claude OSWALD: έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος.

Για Μάρθα Δημητριάδη-Καραβέλα: Αθώα.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.