Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων: 90.000 Πολίτες ”ελεγκτές”

AneΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ 413x269
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στις 21 Σεπτεμβρίου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είχε 5.000 ελεγκτές εφοριακούς. Οκτώ ημέρες αργότερα έχει 90.000 περισσότερους. Πρόκειται για τους πολίτες που «κατέβασαν» στα κινητά τους την εφαρμογή appodixi και «σκανάρουν» αποδείξεις για να διαπιστώσουν εάν είναι γνήσιες.

Ηδη επιβλήθηκε το πρώτο πρόστιμο, το οποίο σε συνδυασμό με τις κυρώσεις που προβλέπει η νομοθεσία ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.

Βέβαια, σε όλη αυτή τη διαδικασία σημαντικό κίνητρο για τους καταγγέλλοντες είναι και η αμοιβή που θα λαμβάνουν στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι η απόδειξη που εκδόθηκε είναι πλαστή ή παραποιημένη. Αν και ακόμη το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει καταθέσει τη σχετική διάταξη στη Βουλή, πληροφορίες αναφέρουν ότι το μπόνους που θα λαμβάνουν οι καταγγέλλοντες θα είναι έως και 10πλάσιο της απόδειξης, με ανώτατο όριο ενδεχομένως τις 2.000 ευρώ. Ωστόσο υπάρχει και η άλλη πλευρά, που φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρεται για το μπόνους αλλά απλώς συμβάλλει στην προσπάθεια περιορισμού της φοροδιαφυγής.

Καθημερινή

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.