Η άμεση απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ερντογάν πρόσωπο με πρόσωπο

875 e90f53b4 fa40 4ce9 b1bd 249636b43654
Facebook
Twitter
LinkedIn

Την πρώτη ημέρα της συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα,     στο δείπνο ο Ταγίπ Ερντογάν πήρε τον λόγο και ενώπιον 43 ηγετών έκανε για ακόμη μία φορά μια εντελώς απρόκλητη επίθεση στην Ελλάδα, κατηγορώντας την αφενός πως εκείνη προκαλεί ένταση και λέγοντας αφετέρου πως η Τουρκία είναι αυτή που θέλει την καλή γειτονία και είναι μάλιστα έτοιμη για διάλογο.

Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν άμεση, καθώς πήρε τον λόγο αμέσως και απάντησε στον κ. Ερντογάν πως εκείνος είναι που αμφισβητεί ευθέως την κυριαρχία των νησιών και πρέπει να σταματήσει άμεσα. Ο Ελληνας πρωθυπουργός πρόσθεσε πως ο κ. Ερντογάν αντί να προκαλεί εντάσεις θα πρέπει να προσέλθει σε συνεννόηση και διάλογο χωρίς ακραία ρητορική, όπως κάνουν οι υπεύθυνοι ηγέτες.

Αργότερα στη συνέντευξη Τύπου ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε την επίθεση εναντίον της Ελλάδας και μάλιστα είπε πως η Ελλάδα και η Κύπρος ζήτησαν συνάντηση, προσθέτοντας πως «προς το παρόν δεν έχουμε κάτι να πούμε», χωρίς ωστόσο να αποκλείει στο μέλλον να υπάρξει κάποια συνομιλία. Πρόσθεσε ωστόσο απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου αν εννοεί την Ελλάδα πως «θα έρθουμε ένα βράδυ» πως πράγματι «καλά κατάλαβες. Οποια χώρα μας ενοχλεί και μας επιτίθεται, η απάντησή μας είναι πως μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ». Κυβερνητικές πηγές δεν σχολίασαν τις δηλώσεις Ερντογάν, σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός ό,τι είχε να πει το είπε πρόσωπο με πρόσωπο κατά την ομιλία του στο δείπνο ενώπιον όλων των ηγετών, «οι οποίοι διαπίστωσαν μπροστά τους τη συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου», όπως συμπλήρωσαν.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.