Σεισμός: Υπομονή δύο εικοσιτετράωρα – ακολούθησαν τουλάχιστον 10 μετασεισμοί

Seismos main 1 1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σεισμός 5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στον Κορινθιακό, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα –

Τον ισχυρό σεισμό που έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αττική ακολούθησαν τουλάχιστον 10 μετασεισμοί τις επόμενες ώρες ενώ οι σεισμολόγοι συστήνουν υπομονή για δυο 24ωρο για να παρακολουθήσουν την μετασεισμική δραστηριότητα.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, είπε στο protothema.gr ο καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος – Θα βεβαιωθούμε σε δύο 24ωρα ότι ήταν ο κύριος σεισμός, έγραψε σε ανάρτησή του ο Άκης Τσελέντης

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ.ΤσελέντηΣήμερα στις 01:02, είχαμε μία ισχυρή σεισμική δόνηση ,M=5.0, με επίκεντρο 12 Χμ ανατολικά της Δεσφίνας. Το εστιακό βάθος ήταν 13Χμ.

Ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός στην Στερεά Ελλάδα και την Αθήνα παρότι έγινε σε απόσταση 112χλμ. δυτικά-βορειοδυτικά της πρωτεύουσας.

Αυτό οφείλεται στην κατευθυντικότητα των σεισμικών κυμάτων, επειδή το σεισμικό ρήγμα έχει μία κατευθυντικότητα από τη Δύση προς την Ανατολή. Άρα, έχουμε έντονη αισθητότητα στην Αττική, αλλά και στην Κόρινθο.

Για να πούμε σίγουρα ότι είναι το κυρίως γεγονός πρέπει να περιμένουμε δύο 24ωρα για να δούμε πως εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία η οποία μέχρι τώρα δεν μας έχει δώσει τον απαιτούμενο αριθμό μετασεισμών. Θα περίμενα λίγο περισσότερους.

Μετατόπιση προς άλλα μεγάλο γειτονικά ρήγματα δε βλέπουμε.

Το Γεωδυναμικό παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη του φαινομένου με τα δίκτυα του και θα σας ενημερώνει.

Πρέπει οι κάτοικοι να ακολουθούν πάντα τα γνωστά μέτρα προφύλαξης από σεισμούς.

Μπορείτε να παρακολουθείτε ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ την εξέλιξη του φαινομένου στην σελίδα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου https://www.gein.noa.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.