ΕΜΥ: Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Kataigida kakokairia vroxi
Facebook
Twitter
LinkedIn

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ),το  σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία “EVA” δημιουργεί βαρομετρικό χαμηλό στη βόρεια Ιταλία την Παρασκευή, το οποίο θα κινηθεί νοτιοανατολικά και θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Από το πρωί του Σαββάτου (05-11-2022) έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06-11-2022) θα εκδηλωθούν κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τοπικά τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

 

«Από σήμερα το βράδυ  θα ξεκινήσει η επιδείνωση του καιρού, πρώτα από την δυτική Ελλάδα. Προς το ξημέρωμα του Σαββάτου (05.11.2022) , θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα Επτάνησα, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και αργότερα στην δυτική Πελοπόννησο.

Επικίνδυνες για πλημμυρικά φαινόμενα θα είναι περιοχές της δυτικής Ελλάδας, τα Επτάνησα, από την Κέρκυρα μέχρι και την Ζάκυνθο, αλλά και περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου».

Η κακοκαιρία EVA θα  «χτυπήσει» και την περιοχή της Αττικήςαπό το απόγευμα του Σαββάτου (05.11.2022) μέχρι και την Κυριακή (06.11.2022) τις μεσημεριανές ώρες,

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.