Η αποδόμηση του κ. Δημητριάδη, ο «ερευνητής» κυβερνητικός παράγοντας και οι συμφωνίες!

Takis xatzis
Facebook
Twitter
LinkedIn

Editorial του Τάκη Χατζή στο NEWPOST

Η υπόθεση των υποκλοπών είναι μια πραγματικά θλιβερή ιστορία που έχει αρχή, έχει μέση και ελπίζω, σύντομα για το καλό του δημοκρατικού πολιτεύματος, τέλος. Η ιστορία ξεκίνησε από την προσπάθεια αποδόμησης του Γρηγόρη Δημητριάδη.

Κάποιος ο οποίος αποδείχθηκε ότι ξέρει να ψάχνει με αριστοτεχνικό τρόπο αρχεία, να ερευνά, να βγάζει συμπεράσματα και να μπορεί να μιλάει εκεί που πρέπει αποφάσισε να εξουδετερώσει το δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και δεν μιλάω για την δημοσιογραφική έρευνα. Δεν αναφέρομαι καν σε δημοσιογράφους. Αναφέρομαι σε στέλεχος της παράταξης που κυβερνάει τον τόπο. Σε κυβερνητικό παράγοντα.

Οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις όπλισαν με θάρρος και οδήγησαν τον «ερευνητή» στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Είναι από εκείνα τα στελέχη που χαίρουν της εμπιστοσύνης του κ. Μητσοτάκη. Με τον φάκελο, λοιπόν, υπό μάλης ο οποίος περιείχε όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να χτυπήσει τον Δημητριάδη τα παρουσίασε στον κ. Μητσοτάκη. Τα στοιχεία αφορούσαν κατά κύριο λόγο τις επαγγελματικές δραστηριότητες του κ. Δημητριάδη οι οποίες, κατά την γνώμη του «ερευνητή», τον καθιστούσαν ένοχο και πολιτικά… απόβλητο. Και αυτό γιατί ο γενικός Γραμματέας είχε παραβιάσει τον νόμο και τους κανόνες για το Επιτελικό Κράτος.

Αργότερα οι πληροφορίες αυτές άρχισαν να διαρρέουν στο Τύπο. Όχι χύμα αλλά με μέθοδο, με δομημένο σχέδιο. Έτσι αναλαμβάνει δράση η ερευνητική δημοσιογραφία και ο Τέλλογλου «κέντησε» το θέμα. Η αποδόμηση είχε ήδη αρχίσει.

Ο κ. Δημητριάδης στη συνέχεια, και αφού είχε ήδη τρωθεί το κύρος του, βρέθηκε υπόλογος για το ευαίσθητο θέμα των παρακολουθήσεων και τηλεφωνικών υποκλοπών. Οι πληροφορίες, που τουλάχιστόν σε μένα έγιναν γνωστές, λένε ότι παραιτήθηκε. Ο Πρωθυπουργός όμως ισχυρίστηκε δημοσίως ότι τον απομάκρυνε ο ίδιος. Αυτό φαίνεται να εξόργισε τον Γενικό Γραμματέα και ως φαίνεται από τις μετέπειτα αποκαλύψεις αποφάσισε να αμυνθεί γιατί προφανώς- και λογικά δηλαδή- εκτίμησε ότι η Κυβέρνηση θα τον «πετούσε στα σκυλιά».

Το περασμένο καλοκαίρι η ιστορική και έγκυρη «Καθημερινή» κάνει αναφορά για επτά ακόμα παρακολουθήσεις Υπουργών αλλά και επιχειρηματιών εκτός του κ. Ανδρουλάκη. Πριν λίγες μέρες το έγκριτο «ΒΗΜΑ» επανέρχεται στο θέμα και κάνει λόγο επίσης για περισσότερες παρακολουθήσεις εκτός από αυτή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Και φτάνουμε στην δημοσίευση από την εφημερίδα Documento μέρος της λίστας όσων όλους το παρακράτος παρακολουθούσε με το predator.

Μαθαίνω δε ότι και την προσεχή Κυριακή θα έχουμε και νέα ονόματα τα οποία θα δημοσιεύσει η εφημερίδα Documento.

Πάντως σε πολιτικό επίπεδο ακούω ότι επιχειρούνται διάφορες συμφωνίες.

Συνεχίζεται…

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.