Η «Τρελή του Σαγιό» του Ζαν Ζιρωντού στο Θέατρο Παλλάς

Thumbnail (1)
Facebook
Twitter
LinkedIn

 Η  νέα υπερπαραγωγή, στο Θέατρο Παλλάς.

Η «Τρελή του Σαγιό», το εμβληματικό θεατρικό έργο του Ζαν Ζιρωντού σηκώνει αυλαία, λίγο πριν τις γιορτές, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου.

Οι εντατικές πρόβες του λαμπερού θιάσου, με  προεξάρχοντες την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, τον Νίκο Μουτσινά και την Αθηνά Οικονομάκου συνεχίζονται πυρετωδώς. Στο τιμόνι της σκηνοθεσίας ο Πέτρος Ζούλιας που έχει αναλάβει και την μοντέρνα ολοκαίνουργια διασκευή του έργου, πλαισιωμένος από μία ομάδα σπουδαίων συντελεστών. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα, βάζει την δική της μοναδική σφραγίδα με την πρωτότυπη μουσική σύνθεση και τα τραγούδια. Τα φαντασμαγορικά σκηνικά αναλαμβάνει η Μαρία Φιλίππου, τα εντυπωσιακά κοστούμια η Ντένη Βαχλιώτη, τον σχεδιασμό των φωτισμών η Μελίνα Μάσχα, και την κινησιολογική καθοδήγηση η Κική Μπάκα.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο, της «Τρελής» του Σαγιό -κατά κόσμον Ωρελί- αναλαμβάνει η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, που, θα ενσαρκώσει τον αγώνα μιας εκκεντρικής Παριζιάνας, ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας που επηρεάζει τη ζωή μας. Μαζί της ο Νίκος Μουτσινάς στον ρόλο του Ρακοσυλλέκτη, ενός δαιμόνιου θεατρίνου του δρόμου και η Αθηνά Οικονομάκου, στο ρόλο της γλυκιάς και ευαίσθητης Ίρμας, μιας Παριζιάνας πόρνης με αγνή ψυχή, σα μικρού παιδιού. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Σιαμσιάρης, ο Κώστας Καζάκας, η Χριστίνα Τσάφου, η Στέλλα Γκίκα, η Γεωργία Καλλέργη ο Στάθης Μαντζώρος, ο Πρόδρομος Τοσουνίδης, ο Ευθύμης Γεωργόπουλος, ο Μάκης Πατέλης και έξι ακόμα ηθοποιοί.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.