Aπαντά η Αθήνα στις απειλές Ερντογάν: «H Ελλάδα δεν τρομοκρατείται» – Παρέμβαση της Ουάσιγκτον

123 1068x1138 1
Facebook
Twitter
LinkedIn

«H Ελλάδα δεν τρομοκρατείται», απάντησε η Αθήνα στις εξωφρενικές απειλές του Ταγίπ Ερντογάν περί πυραυλικής επίθεσης, την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν την λύπη τους για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων. Προτρέπουμε όλους τους Συμμάχους μας να αποφεύγουν απειλές και προκλητική ρητορική που μόνο θα αυξάνουν την ένταση και δεν θα βοηθήσουν κανέναν, επισημαίνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Δηκτική ήταν η απάντηση του Νίκου Δένδια στις νέες απειλές. «Είναι απαράδεκτο και καθολικά καταδικαστέο να διατυπώνονται απειλές για πυραυλική επίθεση εναντίον της Ελλάδας από σύμμαχο χώρα, μέλος του ΝΑΤΟ. Οι νοοτροπίες Βόρειας Κορέας δεν μπορούν και δεν πρέπει να υπεισέλθουν στην Βορειοατλαντική Συμμαχία», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω, διαμηνύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι η χώρα μπορεί να διαχειριστεί οποιαδήποτε πρόκληση, έχοντας στο πλευρό της και τους συμμάχους της. «Ο κύριος Ερντογάν πρέπει να ξέρει καλά ότι η χώρα μας ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκφοβίζεται. Η χώρα μας είναι απολύτως αποφασισμένη, είναι πάντοτε προετοιμασμένη, είναι σε ετοιμότητα, να υπερασπιστεί τη διεθνή νομιμότητα, να υπερασπιστεί την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα», Γιάννης Οικονόμου.

«Και βέβαια θα χτυπήσει την Αθήνα αν δεν κάτσετε ήσυχα»

Πολεμική διάσταση στη στρατηγική αμφισβήτησης της κυριαρχίας του Αιγαίου δίνει η Άγκυρα, με την εξωφρενική δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απειλεί την Ελλάδα με πυραυλική επίθεση αν δεν αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά: « Λέμε «Ταϊφούν» και οι Έλληνες τρομάζουν», είπε αναφερόμενος σε βαλλιστικό πύραυλο εγχώριας παραγωγής. «Αν παίρνετε πράγματα στα νησιά, από την Αμερική, τότε μια χώρα σαν την Τουρκία φυσικά δεν μπορεί να κάτσει με σταυρωμένα χέρια», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σε πολεμικό τόνο και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, με έμμεση αναφορά στη Μικρασιατική Καταστροφή.

«Ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί και στρατιωτικοί θα πρέπει να εγκαταλείψουν άμεσα την αδιάλλακτη και προκλητική συμπεριφορά τους για εσωτερικούς πολιτικούς σκοπούς, να επικεντρωθούν στην επίλυση των προβλημάτων μέσω του διαλόγου και να διδαχθούν από την ιστορία».

Δέκα νέους εξομοιωτές F-16 εγκαινίασαν στην Ανδραβίδα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας.

«Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και η Πολεμική Αεροπορία εν προκειμένω δίνουν το παρόν και αποδεικνύουν ότι είναι σε θέση ν’ ανταπεξέλθουν σε οποιαδήποτε πρόκληση κι αν προκύψει», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.