Qatar gate: Ο Παντσέρι έγραψε τον λόγο του υπ. Εργασίας του Κατάρ για το Μουντιάλ, αποκαλύπτει η La Repubblica

Screenshot 15
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στο πώς ο  Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος θεωρείται ως ο «εγκέφαλος» του Qatar gate, ουσιαστικά «έστηνε» τις ακροάσεις αξιωματούχων του Κατάρ στην ΕΕ, με σκοπό να πάρουν το Μουντιάλ, παρουσιάζει σήμερα η ιταλική La Repubblica, με βάση μία από τις καταθέσεις του Φραντσέσκο Τζιόρτζι, συντρόφου της Εύας Καϊλή και δεξί χέρι του Παντσέρι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής είχε γράψει τον λόγο του υπ. Εργασίας του Κατάρ για την ακρόαση της 14ης Δεκεμβρίου από τα μέλη της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με στόχο να τους πείσει ότι η κατάσταση με τα δικαιώματα των εργατών στη Ντόχα είχε αλλάξει.

Επίσης, ο Παντσέρι είχε επεξεργαστεί και ορισμένες από τις ερωτήσεις που θα έκαναν κάποια από τα μέλη της επιτροπής, ώστε να «βοηθήσουν» τον Ali Bin Samikh Al Marri, στο να έχει το θετικό αποτέλεψα ανάληψης της διοργάνωσης.

Σύμφωνα με τον Τζιόρτζι, ο Παντσέρι είχε γράψει την ομιλία του Καταριανού υπουργού και τόνιζε τις μεταρρυθμίσεις που είχαν γίνει στο Κατάρ για τις εργασιακές συνθήκες. Επίσης τον είχε προετοιμάσει για πιθανές απαντήσεις για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Ο ίδιος ο Τζιόρτζι είχε μεταφράσει την ομιλία του Al Marri.

Καθώς μάλιστα οι καταριανοί ανησυχούσαν για τυχόν προβλήματα που θα προέκυπταν από ερωτήσεις της επιτροπής, ο Παντσέρι, σύμφωνα με την κατάθεση Τζιόρτζι, είχε συντάξει ακόμα και ερωτήσεις ευρωβουλευτών.

Στη δικογραφία αναφέρονται τα ονόματα της Αλεσάντρα Μορέτι, του Αντρέα Κοτζολίνο και του Μαρκ Ταραμπέλα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.