Στάση εργασίας των εργαζομένων στον Πολιτισμό και την Τέχνη-Τρίτη 10 Ιανουαρίου

ΟΜΟΣΠΟΝ uspllsurpo60c74f80484c5
Facebook
Twitter
LinkedIn

Υπερασπιζόμενοι το κύρος της καλλιτεχνικής τους εκπαίδευσης και τα εργασιακά τους δικαιώματα οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό και την Τέχνη θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023, από τις 11.30 το πρωί έως τις 14.30, ενώ θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η στάση εργασίας αφορά όλες τις πρόβες, τις παραστάσεις, τα μαθήματα, τα γυρίσματα, τα στούντιο και τα εργαστήρια.

Στην Αθήνα, στις 11.30 θα αρχίσει η συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί μοτοπορία μέχρι το υπουργείο Παιδείας, Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι. Όσοι κινηθούν με τον ηλεκτρικό ή τον προαστιακό, κατεβαίνουν στη στάση Νερατζιώτισσα. Στο Πεδίον του Άρεως θα υπάρχει επίσης πούλμαν για τη μετακίνηση προς το υπουργείο Παιδείας.

Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση θα γίνει στις 12:00 στο Άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ (ΠΟΘΑ), οι καλλιτέχνες όλης της χώρας, όλων των ειδικοτήτων θεάτρου, κινηματογράφου, χορού, μουσικής, ζητούν εδώ και τώρα να αποσυρθούν από το Προεδρικό Διάταγμα οι αναφορές στις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό και να επανέλθουν τα επαγγέλματα μας, στο καθεστώς ΤΕ για όλους (ή ΠΕ για όσους κλάδους ίσχυε).

  • Στη στάση εργασίας συμμετέχουν με αποφάσεις τους η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, διευκολύνοντας τους εκπαιδευτικούς καλλιτεχνικών μαθημάτων να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Στο μεταξύ το μεσημέρι της Δευτέρας (9/1/23) πραγματοποιήθηκε Διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το ζήτημα της αναβάθμισης και διαβάθμισης της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης (Δραματικές Σχολές, Σχολές Χορού, Ωδεία), καθώς αναγνωρίζεται ως ένα θέμα κομβικό για την εκπαιδευτική και για την πολιτιστική πολιτική της χώρας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.