Οι «γαλαζοαίματοι» στην Αθήνα για την κηδεία του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου

Khdeiateos22 ibtime
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στην Ελλάδα βρίσκεται ήδη η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, μετά του συζύγού της, Αλέξανδρου Καρατζόρτζεβιτς, πρώην διαδόχου του θρόνου της Γιουγκοσλαβίας προκειμένου να παραστούν αύριο στην κηδεία του εκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου, η οποία και θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στη Μητρόπολη Αθηνών.

Eντός της ημέρας αναμένονται ακόμη να σπεύσουν και άλλοι εστεμμένοι και μέλη βασιλικών οικογενειών στην Ελλάδα προκειμένου να δώσουν «το παρών» στην εξόδιο ακολουθία.

Συγκεκριμένα, οι εστεμμένοι της Σουηδίας αναμένεται να προσγειωθούν στην Ελλάδα στις 19:20 ενώ  στις 16:15 έφτασαν στη χώρα μας οι γαλαζοαίματοι της Δανίας και της Νορβηγίας.

Πρόκειται για την η Βασίλισσα της Δανίας, Μαργαρίτα Β’, η οποία και υπενθυμίζεται πως είναι αδελφή της Άννας Μαρίας, όσο και η αδελφή της, Πριγκίπισσα Βενεδίκτη.

Την Νορβηγία εκπροσωπεί ο διάδοχος του θρόνου Χαακόν Μάγκνους, ο οποίος και έχει βαπτιστεί από τη Βασίλισσα Μαργαρίτα, αδελφή της Άννας Μαρίας.

Στις 20:55 και 21:10 αναμένονται οι εστεμμένοι της Βουλγαρίας και του Λουξεμβούργου αντίστοιχα ενώ στις 18:30 έσπευσαν και τα
οι υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας.

Οι περισσότεροι εστεμμένοι που θα παραστούν προέρχονται εύλογα από την βασιλική οικογένεια της Ισπανίας με την οποία ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ είχε και τους στενότερους δεσμούς αίματος καθώς αδελφή του είναι η Βασιλομήτωρ Σοφία.

Η Βασιλομήτωρ εξάλλου είχε σπεύσει στην Ελλάδα εδώ και μέρες καθώς η υγεία του τέως Βασιλιά είχε επιδεινωθεί.

Με βάση τα παραπάνω θα παραστούν τόσο ο Bασιλιάς Φίλιππος ΣΤ’ και η σύζυγός του Λετίθια ενώ στην Ελλάδα θα μεταβεί και ο αυτοεξόριστος Βασιλιάς Χουάν Κάρλος Α.

Παρούσες θα είναι και οι ανιψιές του, Ελένα Ινφάντα, Δούκισσα του Λούγο και Κριστίνα Ινφάντα της Ισπανίας.

Από το Λουξεμβούργο, “το παρών” θα δώσει ο Μέγας Δούκας Ερρίκος και από τη Βουλγαρία ο τέως βασιλιάς Συμεών Β’.

Δείτε φωτογραφίες από τις αφίξεις των «γαλαζοαίματων»:

Κηδεία

Κηδεία

Κηδεία

Στη Μητρόπολη Αθηνών, προκειμένου να διευθετήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου βρέθηκαν οι γιοι του Νικόλαος και Φίλιππος.

Η ταφή θα γίνει στο Τατόι, δίπλα στους προγόνους του τέως βασιλιά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.