Η βαρβαρότητα δεν έχει όρια! Αποκεφάλισαν το γλυπτό του ΄΄Κοριτσιού΄΄στο Πάρκο του Ευαγγελισμού

9f715af5286999214c8a670b119daf0f img 9073 1 768x480
Facebook
Twitter
LinkedIn

Και όμως συνέβη και αυτό! Αφού για καιρό ΄΄παίδευαν΄΄ με την ασκήμια της ψυχής τους ”Το κοριτσάκι” του γλύπτη Αντώνη Σώχου με σπρέι αποφάσισαν και να το αποκεφαλίσουν όπως μας πληροφορεί η ”Καθημερινή΄΄και ο Δημήτρης Ρηγόπουλος.

΄΄Αλλά για αυτό που συνέβη πιθανότατα την περασμένη Κυριακή μάλλον δεν υπάρχει προηγούμενο. Αγνωστοι καρατόμησαν το κεφάλι του γλυπτού, που τώρα χάσκει βουβός μάρτυρας μιας ακατανόητης πράξης βαρβαρότητας. Δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες του βανδαλισμού, ούτε φυσικά ταυτοποιήθηκαν ποτέ οι δράστες. Θαμώνες του πάρκου κάνουν λόγο για εφήβους που ξέσπασαν πάνω στο μικρό κορίτσι με το κανάτι, ενώ περίοικοι επισημαίνουν ότι κυρίως το ανατολικό τμήμα του πάρκου, εκεί όπου κάποτε λειτουργούσε το εστιατόριο «Boschetto» (σήμερα ο περαστικός βλέπει έκπληκτος έναν σωρό από χαλάσματα, μπάζα και πρόχειρες κατασκευές – σημειωτέον, το «κτίσμα» έχει κριθεί κατεδαφιστέο από το 2011…), έχει εποικηθεί από χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Αν υπάρχει μία καλή είδηση από το αποτρόπαιο θέαμα του αποκεφαλισμένου γλυπτού είναι ότι συνελέγησαν όλα τα επιμέρους θραύσματα και είναι δυνατή η αποκατάστασή του από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων.΄΄

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.