Ταγίπ Ερντογάν: Από τον Μεντερές στον Τούρκο εθνικιστή ποιητή Necip Fazıl Kısakürek

Screenshot 7
Facebook
Twitter
LinkedIn

της Λαμπριάνας Κυριακού – newpost.gr

Τραβάει το σχοινί των επιθέσεων ο Ταγίπ Ερντογάν και με φόντο την προεκλογική του εκστρατεία, προκαλεί την Ελλάδα με κάθε τρόπο. Αυτήν την φορά ο Ταγίπ Ερντογάν σε μια νέα συνάντηση που είχε με τους νέους του κόμματός του, αναφέρθηκε μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, παρουσιάζοντάς τον ως μια νίκη της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας.

«Αγία Σοφία, υπέροχε ναέ! Μην ανησυχείς τα εγγόνια του Μωάμεθ του Πορθητή θα γκρεμίσουν όλα τα είδωλα και θα σε μετατρέψουν και πάλι σε τζαμί. Θα κλαίνε όταν θα ετοιμαστούν για προσευχή και θα γονατίσουν για να προσευχηθούν. Οι ήχοι των προσευχών θα γεμίσουν και πάλι τους άδειους τρούλους. Θα είναι η δεύτερη Άλωση. Οι ποιητές θα γράψουν έπος. Οι προσευχές θα την αναγγείλουν. Οι ήχοι των προσευχών που θα ακουστούν από τους άδειους σήμερα μιναρέδες θα ακουστούν και πάλι στο Διάστημα.

Όλος ο κόσμος θα νομίζει πως αναστήθηκε ο Μωάμεθ ο Πορθητής Δεύτερη Άλωση αυτό θα συμβεί, αυτές οι ημέρες είναι κοντά, ίσως πιο κοντά και από το αύριο. Δόξα τον Αλλάχ, αξιωθήκαμε να φτάσουμε σε αυτό το αύριο.

Ακούσατε το ποίημα και έλεγε η θα ανοίξει. Η Αγία Σοφία…. Ανοιξε η Αγία Σοφία; Μας αξίωσε ο Θεός. Δόξα τον Αλλάχ».

Από τον Μεντερές στον Τούρκο εθνικιστή ποιητή Necip Fazıl Kısakürek

Προ ημερών ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, χρησιμοποιώντας – ταυτισμένος –  τα λόγια του Αντνάν Μεντερές του 9ου Πρωθυπουργού της Τουρκίας που υπήρξε ο υποκινητής και ενορχηστρωτής του πογκρόμ της 6ης – 7ης Σεπτεμβρίου 1955 στην Κωνσταντινούπολη κατά κυρίως των Ελλήνων, αλλά και Αρμένιων και Εβραίων.

Ένα μήνα μετά ο Ερντογάν ασπάστηκε τα λόγια του τούρκου  εθνικιστή ποιητή Necip Fazıl Kısakürek (σύμβολο των ισλαμιστών), και τα όσα είπε το 1965 μέσα από την Αγία Σοφία. Να σημειωθεί ότι η μητέρα του ήταν πρόσφυγας από την Κρήτη.

Σύμφωνα με το δίκτυο TRT HABER ο Πρόεδρος Ερντογάν παρακολούθησε τα βίντεο από τα εγκαίνια του τζαμιού της Αγίας Σοφίας  που περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, τα λόγια του Τούρκου ποιητή, μυθιστοριογράφου και θεατρικού συγγραφέα Necip Fazıl Kısakürek.

Ο συγκεκριμένος ποιητής, το 1965, είχε μιλήσει μέσα από την Αγία Σοφία απευθυνόμενος στην νεολαία της εποχής,  λέγοντας ότι «για να κρατηθεί κλειστή η Αγία Σοφιά, σημαίνει ότι η Ελλάδα και οι Δυτικοί έχουν στραφεί εναντίον της Τουρκίας».
«Η Αγία Σοφία θα ανοίξει… Θα ανοίξει τόσο πολύ που όλα τα χαμένα νοήματα θα ξεπηδήσουν από μέσα της σαν αθώοι αλυσοδεμένοι και όσοι έκαναν κακό στην Τουρκία θα πληρώσουν με τον χειρότερο τρόπο μέσα από τα κελάρια της Αγίας Σοφίας.»

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο NEWPOST

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.