Ειδικό Δικαστήριο: Δεύτερη μέρα απολογίας του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Papaggelopoulos13 scaled
Facebook
Twitter
LinkedIn

Δεύτερη ημέρα της απολογίας του ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλος, ανέφερε ότι όλα όσα του αποδίδονται είναι κατασκευασμένα, παρανοϊκά και ψευδή.

Κατά την έναρξη της απολογίας του ο κ. Παπαγγελόπουλος ανασκεύασε εν μέρει την χθεσινή του απολογία ως προς το σκέλος εκείνο που αφορούσε τα όσα είπε για την κατάθεση του μάρτυρα πρώην εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου, αναφέροντας:

«Δεν ήθελα χθες να πω ότι, ο Αθανασίου ήταν διαταραγμένος ψυχικά. Η μανία του να με εκδικηθεί ήταν τέτοια, επειδή θεώρησε ότι έπρεπε να μεριμνήσω για την ανανέωση της θητείας του. Αλλά πήρε και ανταλλάγματα, την ασυλία για τις παράνομες πράξεις που διαπιστώθηκε ότι είχε κάνει.

Μην ξεχνάτε ότι η Τουλουπάκη δικάζεται επειδή κράτησε λίγες μέρες στο γραφείο τη δικογραφία του Παναγιώτη Κουρουμπλή και ο κ. Αθανασίου κράτησε μία δικογραφία για 4 χρόνια, με 4 υπουργούς της ΝΔ.

Βλακωδώς πίστευε ότι μπορεί να ανανεωθεί η θητεία του. Δεν υπήρχε περίπτωση όμως να ανανεωθεί η θητεία του, ακόμη και ο Θεός να το έλεγε.

Έτσι επιστρατεύτηκε και η κυρία Ελένη Ράικου από τους πολιτικούς μου διώκτες, για να εμφανίσουν το σκάνδαλο της Novartis ως σκευωρία δική μου. Αλλά οι πέντε δικαστές του Αρείου Πάγου (σ.σ.: δικαστές δικαστικού συμβουλίου Ειδικού Δικαστηρίου) αποφάνθηκαν ότι δεν ήταν σκευωρία. Γιατί διαφορετικά θα έπρεπε να είχα συνεργάτη μου στη συμμορία μου και το FBI”.

Στη συνέχεια, σε ερώτηση της προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου, Βασιλικής Ηλιοπούλου, γιατί να πει όλα αυτά τα ψέματα ο κ. Αθανασίου (όπως έχει ισχυριστεί ο κατηγορούμενος) ο κ. Παπαγγελόπουλος, απάντησε ότι του τα υπέδειξαν και τα κατασκεύασαν, καθώς του υποσχέθηκαν ασυλία για όλα αυτά που έχει κάνει και προσέθεσε ότι ο κ. Αθανασίου τρέφει μίσος σε βάρος του, έχει στοιχεία εκδικητικότητας σε βάρος του και τα ψεύδη του είναι συνεχή.

Μάλιστα, ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε το ρητορικό ερώτημα: «Να δούμε σε περίπτωση κατά την οποία επανεκλεγεί η Νέα Δημοκρατία, τι θέση θα καταλάβει ο κ. Αθανασίου».

Ως προς την κατάθεση της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράϊκου (την οποία διαδέχθηκε η Ελένη Τουλουπάκη), ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε ότι είναι παμπόνηρη, οι καταθέσεις της είναι ψευδείς, οι ισχυρισμοί της τρελοί και όλα «είναι κατασκευάσματα της φαντασίας της», ενώ παράλληλα προσπάθησε να κρύψει τις στενές οικογενειακές σχέσεις που είχαν μεταξύ τους. Πλέον των κοινών εξόδων τους σε ταβέρνες κλπ., η ίδια τον επισκεπτόταν στο υπουργείο Δικαιοσύνης πολύ συχνά, δυο -τρεις φορές την εβδομάδα, ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Ακόμη, ο κ. Παπαγγελόπουλος, υποστήριξε ότι η κυρία Ράικου ήθελε να ευνοήσει τον πρώην Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο «ο κ. Σαμαράς μου ζήτησε εξυπηρέτηση, ήξερα ότι κάνει ρουσφέτια και τους έφερα σε επαφή».

Στην συνέχεια, ο κ. Παπαγγελόπουλος παρατήρησε ότι η κ. Ράϊκου επανέλαβε τα όσα υποστήριζε ο κ. Σαμαράς στη μήνυσή του. (Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς είχε καταθέσει μήνυση σχετικά με την υπόθεση της Novartis, κατά του Αλέξη Τσίπρα, του κ. Παπαγγελόπουλου, της Ελένης Τουλουπάκη, προστατευόμενων μαρτύρων, κλπ.).

Ακόμη, ο κ. Παπαγγελόπουλος αντέκρουσε ως ψευδή την κατάθεση της εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, σε συνάντηση που είχε με την κυρία Τσατάνη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, η τελευταία του ανέφερε ότι είχε καλές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και ότι ο άνδρας της είχε κομματικές σχέσεις με τη ΝΔ. Σύμφωνα με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, η κ. Τσατσάνη διακατέχεται από παραλογισμό και όλα όσα είπε είναι ψευδή και κατασκευασμένα – και η ίδια ήταν μέλος της συμμορίας που προσπάθησε να καλύψει σκάνδαλα.

Τέλος, ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε αναφορά στην υπόθεση της Novartis, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Εγώ δεν πίστευα στο σκάνδαλο της Novartis. Είναι πολύ μεγάλο σκάνδαλο η υπόθεση αυτή, αλλά δεν πίστευα ότι θα έχει αποτέλεσμα, γιατί οι ξένοι θέλουν να κρατούν ομήρους αυτούς που έχουν δωροδοκήσει. Πίστευα ότι η υπόθεση αυτή δεν είχε να προσφέρει τίποτα και το είχα πει μάλιστα στον πρωθυπουργό».

Η απολογία του κ. Παπαγγελόπουλου συνεχίζεται μεθαύριο, Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023

Πηγή:Καθημερινή  ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.