Ψηφίστηκε  η τροπολογία για το μπλόκο στο Κόμμα Κασιδιάρη

Vouli4 2 768x480
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ψηφίστηκε  η τροπολογία που κατάθεσε η κυβέρνηση για το μπλόκο στο «κόμμα Κασιδιάρη» στις εκλογές του 2023 με τις θετικές ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, στην ψηφοφορία παρώνδήλωσε ο Σύριζα   ενώ «όχι» ψήφισε το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ25 και η Ελληνική Λύση.

Συριζα: Δημήτρης Τζανακόπουλος:: «Πως για την κρίση επί του συγκεκριμένου ζητήματος λαμβάνεται υπόψιν τυχόν καταδίκη υποψήφιου βουλευτή. Μια παρένθεση. Έχουμε καταθέσει τροπολογία με την οποία εξειδικεύονταν το άρθρο 29 πολύ συγκεκριμένα. Έλεγε πως κόμματα που η πολιτική δράση, οι καταστατικές διακηρύξεις ή το πολιτικό πρόγραμμα υποκινεί, προκαλεί ή διεγείρει σε φυλετικό, ρατσιστικό ή εθνικιστικό μίσος δεν εξυπηρετούν τη λειτουργία του πολιτεύματος ή που στελέχη τους έχουν καταδικαστεί με το 187 και 187α, εφόσον έχουν συντελεστεί αυτά τα αδικήματα με ρατσιστικό ή ναζιστικό κίνητρο».

«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δεχτεί ρυθμίσεις που προχωρούν σε επικίνδυνες γενικεύσεις, αφήνοντας χώρο και για την απαράδεκτη θεωρία των δύο άκρων που εξισώνει τη φασιστική με την κομμουνιστική ιδεολογία και δράση. Ούτε φυσικά θα συμφωνήσει να ελέγχεται σε κάθε εκλογική μάχη από τον Άρειο Πάγο η λειτουργία και η δράση του και να εξαρτάται από αυτόν τον έλεγχο η συμμετοχή του στις εκλογές. Αυτοί οι επικίνδυνοι δρόμοι ανοίγονται με την επίσημη πολιτική και το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ, που αξιοποιείται ήδη για να απαγορευτούν σε μια σειρά χώρες κομμουνιστικά κόμματα και νεολαίες, κομμουνιστικά σύμβολα κλπ.».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.