Ειδικό Δικαστήριο: Απαλλαγή για Τουλουπάκη – Παπαγγελόπουλο πρότεινε η εισαγγελέας για την κατάχρηση εξουσίας

Papaggelopoulos touloupaki3
Facebook
Twitter
LinkedIn

Απαλλακτική ήταν η πρόταση της εισαγγελέως του Ειδικού Δικαστηρίου Όλγας Σμυρλή, αναφορικά με το κατηγορητήριο κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της πρώην εισαγγελέα κατά της διαφθοράς,Ελένης Τουλουπάκη.

Η Εισαγγελέας κυρία Ολγα Σμυρλή  ανέφερε ότι οι καταγγελίες κατά Παπαγγελόπουλου, από τρεις εισαγγελικούς λειτουργούς (Γεωργία Τσατάνη, Ελένη Ράικου και Παναγιώτη Αθανασίου) δεν επιβεβαιώθηκαν από άλλα στοιχεία, ενώ οι μαρτυρίες τους κατά την εισαγγελέα, υπήρξαν αναξιόπιστες, αντιφατικές και αναληθείς.

Η Ελένη Τουλουπάκη

Η εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου αναφέρθηκε και στο σκέλος των καταγγελλομένων σχετικά με πιέσεις για την κατασκευή μαρτύρων και επικαλέστηκε και την κατάθεση της εισαγγελέως Εφετών στο Ειδικό Δικαστήριο λέγοντας πως η ίδια κατέρριψε τους ισχυρισμούς της, τονίζοντας πως η κυρία Ράικου κατέθεσε οτι ο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δεν της ζήτησε να κατασκευάσει μάρτυρες αλλά πως η ίδια το εξέβαλε έτσι.

«Καταθέτει πράγματα που δεν λέχθηκαν ποτέ από τον κατηγορούμενο αλλά αναφέρεται συνέχεια στις δικές της εκτιμήσεις. Αυτό γεννά πολλά ερωτηματικά και κλονίζει την αξιοπιστία της ως μάρτυρα και αποτελεί επικίνδυνη εκτροπή να καταθέτει για πράγματα που δεν έχουν συμβεί» τόνισε η κυρία Σμυρλή.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.