Στους 29 ανέρχονται οι νεκροί -85 οι τραυματίες – παραμένουν εγκλωβισμένοι

Fqf mepxoaeejun
Facebook
Twitter
LinkedIn

Επισήμως, η Πυροσβεστική ανακοίνωσε στις 5:05 τα ξημερώματα ότι υπάρχουν 29 νεκροί και 85 τραυματίες, ενώ υπάρχουν και εγκλωβισμένοι επιβάτες της αμαξοστοιχίας, η οποία λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης συγκρούστηκε με εμπορικό τρένο, λίγο έξω από τη Λάρισα.

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των θυμάτων – 350 επέβαιναν στην αμαξοστοιχία Inter City, 270 απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το σημείο – Νεκροί και οι τρεις μηχανοδηγοί της εμπορικής αμαξοστοιχίας

Η επιβατική αμαξοστοιχία  που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αναχώρησε στις 19:22, εκτροχιάστηκε έξω από τη σήραγγα των  Τεμπών  στο ύψος του χωριού Ευαγγελισμός, μετά τη σφοδρή σύγκρουση με εμπορική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00 και βαγόνια τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62, που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη.

Την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και προσωπικό της Hellenic Train, οι οποίοι συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης και παροχή βοήθειας στους ταξιδιώτες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.