Τέμπη: Ενοχος;; Ή Ενοχοι

Geniko nosokomeio larisas i 1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η λιστα των  θυμάτων  μεγαλωνει οι νεκροί ανέρχονται σε 42 τα ερωτήματα πάνω από τα συντρίμμια του δυστυχήματος στα Τέμπη  μένουν αναπάντητα.

Ο σταθμάρχης Λάρισας  παραδέχθηκε  στην ομολογία του ότι έβαλε τη μοιραία αμαξοστοιχία σε λάθος ράγες.Να λοιπόν το ανθρώπινο λάθος θα βιαστούμε να πούμε οι περισσότεροι, θέλοντας να πετάξουμε το αβάσταχτο βάρος για τους απροστάτευτους επιβάτες που δεν θα επιστρεψουν ποτέ  στις εστίες τους..

Α[π την άλλη  ο Βασίλης Ζαβογιάννης, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. αναφερει  σε δημοσιογράφους

Το βασικό πρόβλημα στη συγκεκριμένη γραμμή Αθήνας- Θεσσαλονίκης είναι πως δεν λειτουργεί η σηματοδότηση και η τηλεδιοίκηση, τα βασικά μέσα ασφαλείας δηλαδή που προστατεύουν τα τρένα από ατυχήματα.

.Στην ουσία, αυτή η νευραλγική σιδηροδρομική γραμμή για τη χώρα, όσον αφορά στο κομμάτι της ασφάλειας και προστασίας της, εν έτει 2023, κρίνεται μόνο από τον ανθρώπινο παράγοντα. Τα τρένα μας λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούσαν πριν από 30 χρόνια.

Η Ρουμπίνη Λεοντάρη, προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας.

Επισήμανε ότι η ιατροδικαστική εξέταση ολοκληρώθηκε σε 43 σορούς, οι οποίες στην πλειοψηφία τους ήταν νέων ανθρώπων (20-30 ετών) και σε πολύ κακή κατάσταση.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών κ.Κώστας Καραμανλής

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού επισκέφτηκε το σημείο της τραγωδίας δεσμεύθηκε ότι θα συσταθεί ανεξάρτητη και υπερκομματική επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Σήμερα Πέμπτη, ανακοίνωσε την αναστολή δρομολογίων  η Hellenic Train, λόγω απεργίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

 Εν τω μεταξύ οι γονείς έξω απο τα νοσοκομεία περιμένουν να αναγνωρίσουν τα παιδιά τους!

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.