Εφυγε απο τη ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός Ηλίας Ασπρούδης

925b0eac 8ce3 4d48 8c05 3cd092988db8
Facebook
Twitter
LinkedIn

Μ΄αυτή την ανάρτηση ο πρόεδρος του ΣΕΗ  Σπύρος Μπιμπίλας  μας πληροφόρησε για την αναχώρηση  του σπουδαίου ηθιποιού Ηλία Ασπρούδη…

«Ακόμα ένας θλιβερός αποχωρισμός. Έφυγε ένας πολύ αγαπημένος φίλος και ξεχωριστός ηθοποιός που ερμήνευσε σπουδαίους ρόλους στο Εθνικό θέατρο, στο Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου, στο Ελεύθερο θέατρο και στην τηλεόραση. Υπερευαίσθητος, ευγενικός άνθρωπος, τίμησε αθόρυβα το λειτούργημα μας όσο κανείς.. Καλό ταξίδι αγαπημένε Ηλία Ασπρούδη….» έγραψε στην ανάρτηση.

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Θεάτρου του Κωστή Μιχαηλίδη. Συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους. Υπήρξε βασικό στέλεχος του Αμφιθεάτρου – Σπύρου Ευαγγελάτου από το 1979 έως το 1992. Συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, με το θέατρο Στοά, με το Θέατρο Τέχνης κ.ά.

Σκηνοθέτησε τα έργα: “Κοντραμπάσο” του Π. Ζίσκιντ (ΔΗΠΕΘΕ Χίου), “Οι επισκέπτες” του Γ. Λυρίτη (Θεατρική Εταιρεία Φάος), “Λυδία” του Ε. Παπαδόπουλου (Θεατρική Εταιρεία Συμπόσιο) και “Κατασκευές” των Η. Ασπρούδη, Μ. Αναστασίου και Χ. Καζάζη.

Δίδαξε υποκριτική στο θεατρικό εργαστήρι του Κώστα Καζάκου, στη σχολή Ίασμος και στη Σχολή του Θεάτρου Αθήνας του Γ. Κιμούλη. Ήταν υπεύθυνος του θεατρικού εργαστηρίου στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Ενηλίκων στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.